Η μεσσηνιακή γαστρονομία αντεπιτίθεται…
Μεγαλύτερη από ποτέ ήταν η μεσσηνιακή παρουσία στα καθιερωμένα βραβεία “Restaurant 100 Awards” για το 2020. Οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των Restaurant 100 ανέδειξαν και φέτος τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα.
Ανάμεσα στις φετινές επιλογές ήταν και τέσσερα εστιατόρια απ’ την Καλαμάτα. Πρόκειται για τις «Βερσαλλίες» του Γιάννη Κούμανη, το «Οινοπαντοπωλείον» του Παναγιώτη Χρυσομάλλη, «Στου Κώστα» του Κώστα Βασιλειάδη και το «Κάρδαμο» των αδερφών Κομπογιαννίτη.
Φέτος τιμήθηκαν και δύο εστιατόρια απ’ τη μεσσηνιακή ύπαιθρο. Πρόκειται για το «Εξοχικόν» στο Μουζάκι, καθώς και το «Τρίχορδο» στο Μεσοχώρι Πυλίας.
Παράλληλα, η περιοχή μας εκπροσωπήθηκε και στους κριτές, καθώς ανάμεσα στους 100 και πλέον “foodies” απ’ όλη τη χώρα ήταν ο Ανδρέας Ζαγάκος από το «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας», ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός σε όλους ως «Γαστροναύτης» από την ενασχόληση του με την κουζίνα και ο Γιάννης Καρβέλας, ειδικός στο χώρο του ελαιολάδου.
Αναλυτικά τη λίστα με όλα τα φετινά βραβεία μπορείτε να τη δείτε στην ιστοσελίδα www.restaurant100.gr.
Του Κώστα Γαζούλη