Διάλεξη με Μεσσηνιακό ενδιαφέρον από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – “Sports Excellence” που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19.
Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη των διαλέξεων έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η ημέρα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό φαίνεται να πλησιάζει. Με την πανδημία να καλπάζει, με πάνω από 53 εκατομμύρια συνανθρώπους μας να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό παγκοσμίως και μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια θάνατοι, το φλέγον ερώτημα παραμένει: πόσο γρήγορα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια;
Μείζονος σημασίας ερωτήματα σχετικά με το εμβόλιο θα απαντηθούν από τους ομιλητές, όπως: α) Γιατί υπάρχουν εμβόλια που προσφέρουν τόσο ισχυρή ανοσία, δηλαδή μέχρι και μεγαλύτερη του 90%; β) Γιατί ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αρκείται σε μια επιτυχή προστασία μόνο του 50% των εμβολιαζομένων για να χορηγήσει την έγκριση της διάθεσης ενός εμβολίου;
Επιπλέον, θα συζητηθεί ο ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οργάνωση και αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, η διάρκεια κάλυψης και η δοσολογία των εμβολίων ανεξαρτήτως δημογραφικών χαρακτηριστικών, καθώς και ο χρόνος που χρειάζεται για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του ιού.
Ομιλήτριες τις εκδήλωσης είναι η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και η Καλαματιανή καθηγήτρια Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μαρία Γαζούλη, ενώ συντονιστής της συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι επίσης Μεσσήνιος, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης SE, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε 7.00 – 8.00 στον πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μπορεί να την παρακολουθήσετε «ζωντανά» στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.
Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα για ερωτήσεις μέσω απ’ την σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο facebook, καθώς και ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.