Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ στην «ατζέντα» του σημερινού Δ.Σ. Μεσσήνης

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ στην «ατζέντα» του σημερινού Δ.Σ. Μεσσήνης

Μπορεί, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, και η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης να διεξαχθεί «δια περιφοράς», όμως κι εν αντιθέσει με τις προηγούμενες, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτό πρόκειται να συμβεί, καθώς, εκτός των διαδικαστικών θεμάτων, στη σημερινή «ατζέντα» το Σώμα καλείται να εγκρίνει την υπ’ αριθ. 2/2021 απόφαση ΔΕΥΑΜ περί αναπροσαρμογής τελών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπροσαρμογή αφορά αυξήσεις στα τιμολόγια σε όλες τις περιοχές του Δήμου, πλην της πόλης της Μεσσήνης και των Κοινοτήτων που άνηκαν στον Καποδιστριακό Δήμο Μεσσήνης. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με γνωρίζοντες καλά το θέμα, είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει με την «ίδρυση» του καλλικράτειου Δήμου, καθώς υπάρχουν τεράστιες ανισότητες στα τιμολόγια μεταξύ των κοινοτήτων. Η συγκεκριμένη απόφαση, δε, θεωρείται «μονόδρομος» για να μη καταρρεύσει η δημοτική επιχείρηση, καθώς ήδη έχουν συσσωρευτεί μεγάλες οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Η σημερινή- έστω και δια περιφοράς- «συζήτηση» αναμένεται με ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν οι πολίτες την άποψη της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να πάρει μια δύσκολη πολιτικά απόφαση, αλλά και για το τι θα πράξει η αντιπολίτευση, τα μέλη της οποίας που συμμετείχαν στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ δεν ψήφισαν υπέρ της αναπροσαρμογής των τιμολογίων.

Κ. Γαζ.