Εκ των πλέον δομικών προβλημάτων της ελληνικής Πολιτείας είναι οι ανεξέλεγκτες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και οι απευθείας αναθέσεις σε πολλά έργα που εκτελούνται. Μία… φωτογραφία της παραπάνω κατάστασης κυριάρχησε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, έθεσε τα παραπάνω θέματα στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, ως ευχή ελαχιστοποίησης ή εξάλειψης του φαινομένου στο Δήμο Καλαμάτας.
Στα παραπάνω αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος σημείωσε ότι σε πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 15 ατόμων για την καθαριότητα, η ανάρτηση του Δήμου έγινε στις 5 Ιανουαρίου και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ήταν μέχρι το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας, ενώ μεσολαβούσε αργία.
Σύμφωνα με το συλλογισμό του κ. Τζαμουράνη, οι ενδιαφερόμενοι είχαν μόλις ένα πρωινό να συγκεντρώσουν τα χαρτιά τους για να κάνουν αίτηση για μία από τις θέσεις, ενώ υπογράμμισε ότι τα χρονικά περιθώρια πρέπει να είναι μεγαλύτερα και για να μπορούν να ενημερωθούν περισσότεροι άνεργοι.
Για το ίδιο θέμα ο Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολίασε ότι αυτοί που προλαβαίνουν να κάνουν αίτηση για πρόσληψη είναι αυτοί που γνωρίζουν από πριν για την προκήρυξη και έχουν συγκεντρώσει ήδη τα χαρτιά τους.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή ανακυκλώνει τα ίδια άτομα στις προσλήψεις που κάνει, “κυρίως βολεύονται τα δικά μας παιδιά” είπε και ανέφερε ότι η παράταξή του είχε ειδοποιήσει για τη ΔΕΥΑΚ, όπου τελικά προσλήφθηκε η κόρη του προέδρου.
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπάκας, στην απάντησή του. Σχολίασε ότι προσλήφθηκαν πρόσφατα 15 εργάτες για συγκεκριμένο χρόνο και οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν πολλές περισσότερες, τουλάχιστον 150.
Επομένως, σύμφωνα για τον αντιδήμαρχο, όσοι ήθελαν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα χαρτιά τους και να κάνουν αίτηση για πρόσληψη, ενώ τόνισε ότι τα άτομα που έχουν προσληφθεί έχουν κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, επομένως και την ανάγκη να εργαστούν.
Α.Π.