Επτά νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία – Αρνητικά τα χθεσινά 350 «rapid test» απ’ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Επτά νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία – Αρνητικά τα χθεσινά 350 «rapid test» απ’ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίστηκε και χθες στη Μεσσηνία, όπου ανακοινώθηκαν 7 νέα. Ο μ.ό. στην περιοχή μας την τελευταία εβδομάδα έφτασε σχεδόν τα 4 κρούσματα ανά ημέρα, 3,75 για την ακρίβεια. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί στην «κοινότητα» και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός τις επόμενες μέρες.

Καλά ήταν τα νέα, πάντως, από τους μαζικούς ελέγχους που συνεχίζουν να διενεργούν με “rapid test τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλη τη Μεσσηνία, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας. 350 τεστ έγιναν συνολικά χθες και ήταν όλα αρνητικά. Επίσης, τις προσεχείς μέρες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πρόκειται να ενισχυθούν με δύο ακόμα νοσηλευτές και έναν οδηγό και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους ελέγχους σε ημερήσια βάση.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογη «πίεση», όπως συνέβη, για παράδειγμα, στα τέλη του Ιανουαρίου. Στην κλινική «covid19» νοσηλεύονται 13 ασθενείς ενώ 2 ακόμα βρίσκονται στη ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Στη συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η νέα έξαρση με 1.526 κρούσματα έφερε «έκτακτο» διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το βράδυ, στο οποίο ανακοίνωσε νέο αυστηρό «Lockdown» στην Αττική μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Χθες, επίσης, καταγράφηκαν 25 ακόμα θάνατοι, που σε σύνολο απ’ την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν τους 6.000 στη χώρα, ενώ σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 276 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της επικράτειας.

4. 539 πολίτες έχουν εμβολιαστεί στη Μεσσηνία

Με την πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 να ανοίγει σήμερα, συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, παρά τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την επάρκεια των εμβολίων. Στη Μεσσηνία μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.204 εμβολιασμοί, που πρακτικά σημαίνει ότι έχουν εμβολιαστεί 4.539 πολίτες, εκ των οποίων 665 και με τις δυο δόσεις.

Σήμερα 10 Φεβρουαρίου είχε ειπωθεί ότι θα ξεκινούσαν και οι εμβολιασμοί στα Κ.Υ. Μεσσήνης, Πύλου και Γαργαλιάνων, ωστόσο οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των παραπάνω Κέντρων Υγείας μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχαν επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμβολιαστικά κέντρα αυτών των Κέντρων Υγείας θα εμφανίζονται από σήμερα στην «πλατφόρμα» για την ηλικιακή ομάδα 60-64, οι οποίοι πρόκειται να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της “AstraZeneca”.