«Παγίδες» κινδύνου υπάρχουν σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια της Τριφυλίας και εξαιτίας τους σημειώνονται ατυχήματα, καθώς και τραυματισμοί πολιτών, τονίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας, κατά τη συζήτηση αίτησης κατοίκου των Φιλιατρών για αποζημίωσή της για ατύχημα που υπέστη στον πεζόδρομο Φιλιατρών από ανύψωση τσιμεντοπλακών.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Γιάννης Μερκούρης, επισήμανε σχετικά ότι «υπάρχουν πλάκες πεζοδρομίων υπερυψωμένες και, μάλιστα, έχουν συμβεί ατυχήματα (Ε. Βενιζέλου- Κυπαρισσία).
Σας επισυνάπτω σχετική επιστολή που έχω, προ πολλού, στείλει στο δήμαρχο: “Πριν τριτώσει το κακό… Κύριε δήμαρχε, επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, μέσω αυτής της ανοικτής επιστολής, όχι με αντιπολιτευτική πρόθεση και διάθεση, για να σας ενημερώσω για προβλήματα στο πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα: Έμπροσθεν των καταστημάτων Υποδήματα Γκότσης και εστιατορίου “Παραμυθάκι” οι πλάκες του πεζοδρομίου έχουν αρκετά υπερυψωθεί λόγω του ριζικού συστήματος των δέντρων που υπάρχουν εκεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ανώμαλη επιφάνεια. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχουν συμβεί δύο ατυχήματα. Η Μ.Ε. έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο χέρι της και να υποστεί μακρόχρονη ταλαιπωρία, η δε κα Π.Χ. κτύπησε στο πρόσωπό της και της έσπασαν τα γυαλιά όρασης. Παρακαλώ να δώσετε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την, άμεση, αποκατάσταση των βλαβών, ενδεχομένως και σε άλλα σημεία ή και σε άλλους δρόμους να υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις». Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Σταματία Αλεξοπούλου, τόνισε ότι «τέτοια σημεία – παγίδες υπάρχουν σε πολλά πεζοδρόμια, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Προτείνω άμεσα να γίνει καταγραφή των πλέον επικίνδυνων σημείων σε κάθε πόλη ή και Κοινότητα και να γίνει το συντομότερο προγραμματισμός αποκατάστασής τους».
Πράγματι, σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια στην Τριφυλία υπάρχουν «παγίδες» κινδύνου είτε από πλάκες που έχουν σπάσει ή ανυψωθεί, είτε από κακοτεχνίες και έργα ύδρευσης, αποχέτευσης κ.ά. ύστερα από τα οποία δεν έγινε πλήρης αποκατάσταση του σημείου παρέμβασης, είτε – κυρίως – από το ριζικό σύστημα δέντρων.