Συμμορία νεαρών Ρομά «σάρωνε» επιχειρήσεις στο Ασπρόχωμα

Συμμορία νεαρών Ρομά «σάρωνε»  επιχειρήσεις στο Ασπρόχωμα

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τρεις ανήλικοι

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν πέντε Ρομά που είχαν κλέψει επιχειρήσεις στην περιοχή του Ασπροχώματος από τις 7 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 13 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως πρόκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι νεαροί, ηλικίας 14, 16 (δύο άτομα), 18 και 19 ετών, που μάλιστα τρεις εκ των οποίων δεν είχαν καν εκδώσει αστυνομική ταυτότητα, είχαν καταφέρει να κλέψουν πέντε επιχειρήσεις. Επίσης, είχαν διαπράξει μια απόπειρα κλοπής, πάλι σε επιχείρηση, ενώ είχαν διαρρήξει ένα όχημα.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις συνελήφθησαν οι νεαροί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας, ενώ κατηγορείται και μία 28χρονη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια χαλκού και είδη τροφίμων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.500 ευρώ, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
Π.Μπ