«Δεν είναι η Γάζα! Είναι μια παθολογική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου σήμερα (είναι ο διάδρομος)! Εγώ ντρέπομαι! Κανένας άλλος;;;;».
Με αυτό το σχόλιο και με μια συγκλονιστική φωτογραφία που ανάρτησε χθες στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο Μεσσήνιος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου -τόσο δημοσίως, όσο επανειλημμένα και αρμοδίως- για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας μας. Ο ίδιος εφημερεύει στην πρώτη γραμμή, βιώνοντας έναν καθημερινό πόλεμο σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται, δίνοντας την ευκαιρία (;) να κινηθεί ξανά ελεύθερα (;) η ελληνική κοινωνία και οικονομία.
«Στην παθολογική κλινική σε συγκεκριμένους θαλάμους βάζουμε ύποπτα COVID τα οποία αν βγουν θετικά (σ.σ. και όχι σπάνια το ράπιντ τεστ είναι αρνητικό, αλλά το μοριακό θετικό), οι υπόλοιποι στο θάλαμο θα μολυνθούν και οι θάλαμοι αυτοί θα αχρηστεύουν για μέρες» μεταφέρει ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, ενώ σε πρόσφατο (18/5/2021) άρθρο του στο διαδικτυακό ιστότοπο www.anatropinews.gr, ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων συγκλονιστικών, ότι τα νοσοκομεία, με βάση την παραπάνω πρακτική, έχουν καταστεί τόποι υπερμετάδοσης του ιού, σχεδόν παρόμοιοι με κάθε χώρο ή μέσον συνωστισμού.
Και πιο κάτω: «Σχεδόν πάντα οι παθολογικές κλινικές έχουν επιπρόσθετα κρεβάτια (φορεία ή ράντσα) τα οποία στοιβάζονται ως “προσθήκες” στους θαλάμους των τριών κρεβατιών. Όπως καταλαβαίνετε, το όριο των ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου τηρείται στα πολυκαταστήματα, αλλά δεν τηρείται στα νοσοκομεία μας. Θάλαμοι ανδρών και γυναικών δεν υπάρχουν πλέον. Όλοι οι θάλαμοι είναι μεικτοί και κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει πλέον εξανεμιστεί».
Χ.Ε.