Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο revistaalmaceite.com και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα olivenews.gr, o διευθυντής της ΝΑΟΟΑ (North American Olive Oil Association), Joseph R. Profaci, έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αμερικανική αγορά ελαιολάδου το 2020.
Ο διευθυντής της ΝΑΟΟΑ επισήμανε την αύξηση του 17% που κατέγραψαν οι πωλήσεις ελαιολάδου στις ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, εκτιμώντας παράλληλα πως αυτή η άνοδος δεν είναι βραχυπρόθεσμη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των πωλήσεων ελαιολάδου ξεπερνούν κατά πολύ την άνοδο στις πωλήσεις διάφορων σπορελαίων, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως οι Αμερικανοί αρχίζουν να προσανατολίζονται σε ένα πρότυπο διατροφής ολοένα και πιο κοντά στο μεσογειακό, με το ελαιόλαδο φυσικά σαν βάση.
Επισήμανε, επίσης, πως σε έρευνες αγοράς που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, ο μέσος καταναλωτής τα τελευταία χρόνια κατατάσσει το ελαιόλαδο ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει.
Ο Joseph R. Profaci είναι βέβαιος πως εισερχόμαστε σε μία νέα φάση παγκοσμίως, στην οποία η ζήτηση για ελαιόλαδο θα είναι πολύ ισχυρή και χρόνο με το χρόνο αυξανόμενη.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι ΗΠΑ θα είναι στα επόμενα 10 χρόνια οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ελαιολάδου στον κόσμο, μπροστά από Ιταλία και Ισπανία, η απάντησή του ήταν μονολεκτική και καταφατική.
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συνεχίζει να έχει τη μερίδα του λέοντος στην αμερικανική αγορά, αποτελώντας το 76% της αξίας συναλλαγών σε δολάρια, με μία αύξηση 24% σε σχέση με το 2020.