Ο Σταύρος Μπένος προκαλεί “γαλάζια τρικυμία”

Ο Σταύρος Μπένος προκαλεί “γαλάζια τρικυμία”

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να…δώσει τα κλειδιά στον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Σταύρο Μπένο, προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, θετικών αλλά και αρνητικών. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος δήλωσε ότι «δέχθηκα διότι τίθεται θέμα εθνικού χρέους, έχω την εμπειρία των εθνικών κρίσεων, θα βοηθήσω όπως μπορώ».

Τα θετικά σχόλια προέρχονται τόσο από υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης (Άκης Σκέρτσος, όσο και από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και πρώην στελέχη της Ν.Δ., όπως οι Στέφανος Μάνος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Να σημειώσουμε, ότι ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας, σχολίασε: «Η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου, ανθρώπου πραγματικά άξιου με πολυεπίπεδη δημόσια προσφορά, είναι ένα καλό εχέγγυο, δεν πρέπει όμως να λειτουργήσει ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καλύπτοντας τις δεδομένες κυβερνητικές ευθύνες».

Από κει και πέρα, όμως, στο εσωτερικό της “γαλάζιας παράταξης” υπάρχει αναβρασμός. Χθες, ακούσαμε να λένε, πως σε κάθε περίπτωση, επειδή ο Κ. Μητσοτάκης εκτός από πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος της ΝΔ, οφείλει -κάποια στιγμή τέλος πάντων- να δώσει κάποιες εξηγήσεις στα εκατομμύρια των νεοδημοκρατών που τον στήριξαν και τον έστειλαν κυρίαρχο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η παράταξη δεν διαθέτει τελικά κανένα ικανό και άξιο στέλεχος, με τα προσόντα και την εμπειρία, τις ικανότητες και την αξιοσύνη, να αναλάβει καθήκοντα όπως αυτά που ανατέθηκαν στον πρώην υπουργό του κ. Σημίτη καθώς και σε άλλους ανάλογους όλο το προηγούμενο διάστημα”;

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως τα «γαλάζια» στελέχη, αντιδρώντας στην επιλογή του Σταύρου Μπένου από τον πρωθυπουργό ως πρόσωπο που θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, αντιδρούν στην ουσία για το ευρύτερο σχέδιο που πιστεύουν πως διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε ένα προσωποπαγές κόμμα, με αλλαγή του παραδοσιακού στελεχιακού μηχανισμού.

“Ο Μητσοτάκης ξεπλένει το ‘σημιταίικο’ γιατί σε αυτόν το χώρο στηρίχτηκε για την εκλογή του. Αυτοί τον ψήφισαν για αρχηγό της ΝΔ, χωρίς κανένας τους να συμμετέχει μετά στις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτούς στηρίζεται πρωτίστως και τώρα που είναι πρωθυπουργός”, είναι ένας ακόμα λόγος, που καταγράφεται ως αντίδραση στην επιλογή του Πρωθυπουργού.

Την πλέον “σκληρή” στάση τηρεί η ιστοσελίδα “antinews” (σ.σ. ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας), η οποία τονίζει: ” Ο Σταύρος Μπένος διέγραψε από την προσωπική ιστοσελίδα του (www.benos.gr) όλα τα videos που αναφέρονταν στο πασοκικό παρελθόν του. Αντιθέτως διατήρησε όσα videos αναφέρονται στην όποια κοινωνική και πολιτιστική δράση του. Η επιλεκτική διαγραφή από μόνη της τεκμαίρει την πολιτική-επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Έστω και αν τεχνολογικά δεν μπορεί να αποδειχθεί η ημερομηνία και η ώρα διαγραφής αυτού του πασοκικού οπτικού υλικού.

Προφανώς με προτροπή των νέων επικοινωνιακών μεντόρων του ο όψιμος… νεοδημοκράτης Σταύρος Μπένος (στα 74 του) έκανε delete ομιλίες του στην Βουλή και ραδιοφωνικές πολιτικές συνεντεύξεις του. Ποιος ξέρει τι θα έλεγε στο διαγραμμένο οπτικό υλικό για την Νέα Δημοκρατία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι διέγραψε και video με το βιογραφικό του ως να ήθελε να ξεχάσει ότι κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, αλλά και του Ανδρέα. Το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα πασοκό-videos του Σταύρου Μπένου δεν κατεύνασε την πίκρα (τουλάχιστον) των νεοδημοκρατών για την επιλογή του ως συντονιστού του έργου αποκατάστασης της Εύβοιας”.

Α.Π.