Δημοσκόπηση Pulse: Μαίνεται η στάση των ανεμβολίαστων παρά τα αυξημένα κρούσματα

Δημοσκόπηση Pulse: Μαίνεται η στάση των ανεμβολίαστων παρά τα αυξημένα κρούσματα

Την ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων παρουσιάζει ως τον κυριότερο λόγο μη εμβολιασμού η δημοσκόπηση που διενήργησε η PULSE RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τα ποσοστά για το ενδεχόμενο ενός ακόμα lockdown βρίσκονται μετριασμένα, ενώ ο ένας στους δύο ερωτηθέντες δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας.

Στην ερώτηση «Έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή έχετε προγραμματισμένο ραντεβού;» το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 2% δήλωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ το 11% σημείωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού. Το 15% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στην ερώτηση «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά στον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορωνοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.

Περαιτέρω, όσον αφορά στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τόσο την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η Νέα ΔΗμοκρατία προηγείται με 34,5%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%.

Τέλος, αρνητικά κρίνει το 48% των ερωτηθέντων την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ θετικά το 40%.

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, ενώ το 30% θετικά.

Με πληροφορίες από την Pulse RC

Χρ. Μ.