Με αφορμή την Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» και η Κοινσεπ «Έθος Πελοποννήσου» οργανώνουν εκδήλωση για ένα άλλο μοντέλο τουρισμού μετά την πανδημία την προσεχή Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον κήπο carpe diem (τέρμα παραλιακής οδού, έναντι ξενοδοχείου Filoxenia).
Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν (με 10λεπτες εισηγήσεις) οι:
-Γιώργος Αργυροηλιόπουλος (ΚΠΕ Καλαμάτας) για τον εκπαιδευτικό τουρισμό που αφορά μαθητές
-Εύη Γιαννακοπούλου (Κοινσεπ «Πράματα και Θάματα») για την προβολή της κουλτούρας κάθε τόπου μέσω του πολιτιστικού τουρισμού
-Παναγιώτης Γιαννούκος (Dive way) για τον καταδυτικό τουρισμό
-Γεωργία Θεοδωροπούλου (πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας) για το 12μηνο συνεδριακό τουρισμό
-Αγγελική Καρρά (Κοινσεπ «Έθος Πελοποννήσου») για το γαστρονομικό τουρισμό και τη σύνδεσή του με τα τοπικά προϊόντα
-Σωτήρης Μαρίνης (Art Farm) για την ανάδειξη των αξιών κάθε περιοχής μέσω του αγροτουρισμού και
– Γιάννης Σχίζας (συγγραφέας του βιβλίου «Ο άλλος τουρισμός») για το διαστημικό τουρισμό.
Τη συζήτηση που θa ακολουθήσει θα συντονίσει ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.
Κι όπως σχολιάζεται σχετικά: «Η πανδημία θα τελειώσει. Θα συνεχίσουμε μετά το ίδιο μοντέλο του καλοκαιρινού μαζικού τουρισμού;
Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού προφανώς δε θα εκλείψει. Όμως, οφείλουμε ως νομός να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με υψηλά στάνταρντ, που μπορούν να προσελκύουν επισκέπτες σε δωδεκάμηνη βάση.
Σημαντικό πλέον ποσοστό τουριστών, που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, επιλέγει προορισμό με “πράσινες” παρεχόμενες υποδομές και υπηρεσίες.
Μία Εθνική Στρατηγική Τουρισμού οφείλει να συμπεριλάβει και τον πρωτογενή τομέα. Η διατροφή των τουριστών καλύπτεται σε μεγάλο μέρος από εισαγόμενα προϊόντα. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα καθότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραγάγει επαρκή τρόφιμα για 30 εκατομμύρια άτομα ανά έτος. Ομως, μπορεί να υπάρξει σημαντική απορρόφηση της εγχώριας παραγωγής στον τουριστικό τομέα».
H είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 6936-518550.