Επανέρχεται στις δια ζώσης συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Επανέρχεται στις δια ζώσης συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Δια ζώσης έπειτα από περίπου 11 μήνες, έχοντας 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αποκλειστικά, εφόσον πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (με χρήση του λογισμικού zoom), σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 643/69472/24-9-2021 εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών

Από τα θέματα που θα συζητηθούν ξεχωρίζουν: Ψήφιση τεχνικού προγράμματος, έτους 2022, Δήμου Καλαμάτας. Επικαιροποίηση οριζοντιογραφίας μελέτης έργου «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μαρτίου». Ρύθμιση κυκλοφορίας σε οδούς και πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης. Ανανέωση σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με την εταιρεία «Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.». Έγκριση όρων σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση φορτηγού οχήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στο Δήμο Καλαμάτας και στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Έγκριση συμφώνου παραχώρησης χώρου μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας για τη λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ στο πλαίσιο της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Ίδρυση Δημοτικών Πλυντηρίων στο Δήμο Καλαμάτας.

Επί του πρακτικού του Επιστημονικού Συμβουλίου της Δομής του ΚΔΑΠμεΑ για εγγραφή ωφελουμένων κατά το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022. Επί του Πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφών -επανεγγραφών παιδιών που αφορά σε διαγραφές – μετακινήσεις και εγγραφές παιδιών και βρεφών, στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Καλαμάτας και εξουσιοδότηση αυτού να υπογράψει το συμφωνητικό διάλυσης της Κοινοπραξίας, «Διανομαρχιακός Φορέας Ανάπτυξης Ταϋγέτου».