Σε άνθιση βρίσκονται οι ηλεκτρονικές απάτες και παρά την ένταση της ενημέρωσης από την Αστυνομία, αλλά και από άλλους φορείς, οι απατεώνες καταφέρνουν να ρίχνουν «στα δίχτυα τους» θύματα και να τους αποσπούν σημαντικά ποσά.
Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η ποικολομορφία της μεθοδολογίας για μια ηλεκτρονική απάτη και η άγνοια πολλές φορές των πολιτών για τους τρόπους προστασίας και ασφάλειάς τους στο διαδίκτυο.
Χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις ηλεκτρονικής εξαπάτησης Μεσσηνίων που είχαν ως αποτέλεσμα να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Του πήρε λεφτά από το ebanking
Η πρώτη περίπτωση απάτης έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου σε βάρος 38χρονου, ο οποίος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ότι με άγνωστο τρόπο μέσω ebanking αφαιρέθηκαν 6.011 ευρώ με τη μορφή εμβάσματος και αποδέκτη έναν 22χρονο Αλβανό, κάτοικο Αθήνας.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Γαλατσίου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 22χρονου Αλβανού, όπου βρέθηκαν 4.650 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.
Ψεύτικη πώληση
Η δεύτερη περίπτωση απάτης συνέβη στις 9 Μαΐου σε βάρος 58χρονου στην Καλαμάτα. Ο δράστης είχε αναρτήσει στο facebook ψεύτικη αγγελία πώλησης ενός γεωργικού ελκυστήρα. Ο 58χρονος επικοινώνησε μαζί του και αφού συμφώνησαν για την πώληση, ο δράστης, ένας 58χρονος από περιοχή της Αχαΐας, τον έπεισε να του καταθέσει 150 ευρώ ως προκαταβολή. Ακολούθως, ο δράστης έπεισε το θύμα ότι πρέπει να εκδοθεί τιμολόγιο πώλησης και αποστολής για τη μεταφορά του τρακτέρ, κι αφού του απέστειλε πλαστά παραστατικά, τον έπεισε να του καταβάλει άλλες δύο φορές χρήματα, αποσπώντας συνολικά 3.360 ευρώ.
Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ταυτοποιήθηκε ο δράστης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Της Βίκυς Βετουλάκη