«Χ»αρμολύπη στη Μεσσήνη, Καλαμάτα-Χανιά 1-1 με χαμένο πέναλτι

«Χ»αρμολύπη στη Μεσσήνη, Καλαμάτα-Χανιά 1-1 με χαμένο πέναλτι

Με βάση την εικόνα του α’ ημιχρόνου και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο βαθμός της ισοπαλίας ακούγεται σαν ένα καλό αποτέλεσμα.

H εικόνα του β’ ημιχρόνου και το χαμένο πέναλτι που θα μπορούσε να χαρίσει ολόκληρο το πολύτιμο 3ποντο αφήνει μια δικαιολογημένη πικρία.

Η ιστορία όμως δεν γράφεται με το τι μπορούσε να γίνει, αλλά με γεγονότα και η Καλαμάτα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τα Χανιά σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι Κρητικοί κέρδισαν τις εντυπώσεις στο α’ μέρος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τους «μελανόλευκους», πήραν όμως το …δώρο τους από τον Μπακαγιόκο, ο οποίος σε μια ανύποπτη φάση στο 22’ και στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, σήκωσε ψηλά του πόδι του, βρίσκοντας στο πρόσωπο τον Κολλά.

Ο διαιτητής κ. Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) έδειξε ανενδοίαστα το σημείο του πέναλτι και ο Βασιλόγιαννης μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ, βάζοντας τα Χανιά μπροστά στο σκορ με 1-0.

Η Καλαμάτα δεν φαινόταν ικανή να ανατρέψει αυτή την κατάσταση έως το τέλος του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο, επιδεικνύοντας ατομική και ομαδική ποιότητα.

Το τοπικό μας συγκρότημα συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες σε άμυνα και επίθεση και στις αρχές του β’ μέρους, ανεβάζοντας όμως σταδιακά ταχύτητα, κάτω από την ανάγκη να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, παραμένοντας κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε με ένα πανέμορφο …αεροπλανικό γκολ που σημείωσε ο Παπατόλιος μέσα από την περιοχή, έπειτα από «γέμισμα» του Μπακαγιόκο και κεφαλιά-πάσα του Αναστασόπουλου.

Το 1-1 έφερε ενθουσιασμό και πίστη ολικής ανατροπής για την Καλαμάτα και η ευκαιρία δόθηκε στο 78’ όταν μετά από εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση «σκαφτό» του Μπόρχες στον Μαβινγκά μέσα στην περιοχή, ο Καμαρά στην προσπάθειά του να κόψει χρησιμοποίησε το χέρι του.

Και πάλι ο διαιτητής κ. Βάτσιος δεν δυσκολεύτηκε να υποδείξει πέναλτι.
Η μπάλα στήθηκε στη λευκή βούλα και πίσω από αυτή θέση πήρε ο Λουκίνας, το …μεγάλο κανόνι της Καλαμάτας, που προς απογοήτευση όλων στο μελανόλευκο στρατόπεδο, έπαθε «αφλογιστία» κάνοντας ένα αδύναμο σουτ (που πιθανόν να συνάντησε και την αντίσταση του δυνατού αέρα που ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού), το οποίο απέκρουσε με τα πόδια σχεδόν στο κέντρο της εστίας του ο τερματοφύλακας Κουτζαβασίλης.

Από εκεί και πέρα δεν συνέβησαν πολλά και το 1-1 ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα, που ουσιαστικά δεν ικανοποίησε κανέναν, αφού η Καλαμάτα έμεινε 2η στους -2 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό και τα Χανιά υποχώρησαν στην 5η.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γιάννης Μπελά): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Μοζέρ (39’ λ.τρ. Μαβινγκά), Παπατόλιος, Ματέους (89’ Λουπάνο), Αναστασόπουλος (89’ Σκεντεράι), Φελίπε (60’ Μπόρχες), Γρίβας, Λουκίνας.

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Φόμπι, Πατάπης, Παντεκίδης, Καμαρά (87’ Κογιέτ), Παναγιωτούδης, Κάρλος, Τριανταφυλλάκος (76’ Τσαμούρης), Βασιλόγιαννης, Βάρκας (66’ Μπαΐροβιτς), Κολλάς (88’ Κόλα).

Tα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’-Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ        3 – 0

ΑΕΚ Β’-Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ                                    1 – 0

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ              0 – 1

Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΧΑΝΙΑ                                      1 – 1

ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε.-ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ                          2 – 1

Α.Ο ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ                               1 – 1

Α.Σ. ΡΟΔΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ                                 0 – 1

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟΣ         6 – 0

Ρεπό : Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η Βαθμολογία

Θ.    ομ.    Αγ.   Β.

1       ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ      22    47

2      Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ   23    45

3      ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε.         24    43

4      ΚΑΛΛΙΘΕΑ             22    43

5      ΧΑΝΙΑ                    24    41

6      ΑΙΓΑΛΕΩ A.O        22    38

7      ΑΕΚ Β                      24    37

8      Α.Ο ΕΠΙΣΚΟΠΗ    24    35

9      Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   23    33

10    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β     23    29

11     ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ   23    27

12    Α.Σ. ΡΟΔΟΣ   24    23

13    ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ 23    22

14    Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ     24    22

15    ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ  23    21

16    Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟΣ     23    20

17    Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ        23    15

Η επόμενη αγωνιστική (έναρξη 14:45)

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022

ΑΙΓΑΛΕΩ A.O-Α.Ο ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022

Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟΣ-Α.Σ. ΡΟΔΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΑΕΚ Β

Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ-Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ρεπό: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ