Η προοπτική μιας νέας πτώχευσης της χώρας είναι υπαρκτή, ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος περιόδευσε το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία, με τη Μάρα Κουκουδάκη, επίσης μέλος της ΚΠΕ και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, εν όψει των διαδικασιών αυτοοργάνωσης των κομματικών οργανώσεων και του συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάη.
Αναφερόμενος στο συνέδριο και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι «σε αυτό το συνέδριο θα πάμε με ιδέες, θα πάμε με δυνατό στελεχιακό δυναμικό, και με τα παλιά μας στελέχη και με τα νέα που έχουν έρθει στο κόμμα. Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτές τις ιδέες, αυτά τα στελέχη, στη δυναμική που χρειαζόμαστε για να χτυπήσουμε δυνατά στις επόμενες εκλογές, να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας και να αρχίσει να μας σκέφτεται ο κόσμος ως τους προφανείς επόμενους στην αξιωματική αντιπολίτευση και στην επόμενη κυβέρνηση».
Ο Παύλος Γερουλάνος και η Μάρα Κουκουδάκη μίλησαν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στο “Horizon Blue”, ενώ το Σάββατο περιόδευσαν στην Κυπαρισσία, την Πύλο, την Κορώνη και τη Μεσσήνη.
Ακολούθησε τοποθέτηση της Μάρας Κουκουδάκη, που είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την ορμή μάλιστα που έδωσε η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, αυτοοργανώνεται, εκσυγχρονίζεται και επανέρχεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.
Ο Παύλος Γερουλάνος, από την πλευρά του, ξεκίνησε την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν και πάλι σημάδια πως η χώρα οδεύει προς μια νέα πτώχευση και μάλιστα τόνισε ότι όπως για την πτώχευση του 2009 ήταν καθοριστικές οι ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ανάλογα συμβαίνει και τώρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι οι εξελίξεις μπορεί να είναι και καταστροφικές για την ελληνική οικονομία εάν η κυβέρνηση δεν πάρει τώρα μέτρα και συνεχίσει να περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα είναι διεθνές, ευρωπαϊκό και όχι εθνικό. Επίσης, ότι φαίνεται πως ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θα είναι ένα φαινόμενο που θα έχει μακρά χρονική διάρκεια, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και, κατά συνέπεια, σε μεγάλη επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας.