Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» της απόπειρας απάτης, και μάλιστα με δύο προσπάθειες, σε ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στη Μεσσηνία, όπως γράφαμε χθες, και ήρθε στο φως μια νέα περίπτωση απάτης, η οποία στοίχισε σε 37χρονη… 49.000 ευρώ!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σε μια περίοδο που όλα τα μέσα βομβαρδίζονται από ενημερώσεις για τις μεθόδους και τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, οι επιτήδειοι καταφέρνουν να βρίσκουν θύματα και να αποσπούν τόσο μεγάλα ποσά, που ανταποκρίνονται στους κόπους μια ζωής.
Σε δευτερόλεπτα χάθηκε μια περιουσία
Όλα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο, όταν η 37χρονη σε τουριστική περιοχή της Μεσσηνίας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προφασίσθηκε ότι θέλει να νοικιάσει κατοικία που διέθετε η γυναίκα σε παραλιακή περιοχή. Αφού ήρθαν σε συμφωνία, ο άνδρας ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό και συγκεκριμένα ebanking, προκειμένου να καταθέσει το ποσό που συμφωνήθηκε.
Στη συνέχεια έπεισε την 37χρονη να του δώσει τους κωδικούς της τράπεζας και να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που της έστειλε στο κινητό με γραπτό μήνυμα. Από εκεί και πέρα, η δουλειά των απατεώνων ήταν εύκολη και μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξαφάνισαν από το λογαριασμό της 37χρονης το ποσό των 49.000 ευρώ!
Η 37χρονη μόλις αντιλήφθηκε το πάθημά της απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι πίσω από την απάτη σε βάρος της 37χρονης βρίσκονται ένας 28χρονος κι ένας 29χρονος από την Αθήνα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.
Διάφορες μορφές απάτης
Όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας δημοσίευμα, την τελευταία περίοδο έχουν πληθύνει ανησυχητικά οι προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών. Τις προηγούμενες μέρες ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, πάλι σε τουριστική περιοχή της Μεσσηνίας, δέχτηκε τηλεφώνημα από άντρα που της συστήθηκε ως αξιωματικός από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ζήτησε να κάνει κράτηση για τη διαμονή δύο φαντάρων και φυσικά να καταβάλει μέρος της οφειλής. Αφού προσπάθησε με πειθώ και το γνωστό γραπτό μήνυμα με το σύνδεσμο να της αποσπάσει τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού, η γυναίκα σιγουρεύτηκε πως πρόκειται για απάτη και έκλεισε το τηλέφωνο.
Μάλιστα, τα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης προς ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά και γι’ αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε νέα ανακοίνωση, μέσω των λογαριασμών που διατηρεί σε Facebook και Twitter. «Γνώριζες ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται απόπειρες απάτης σε βάρος ιδιοκτητών ξενοδοχείων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων; Ενημερώσου τώρα, προστάτεψε τους άλλους. Για να βάλει κάποιος χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό, δε χρειάζεται να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σου. Προτίμησε διαδικασία πληρωμής την οποία γνωρίζεις καλά. Εάν πέσεις θύμα απάτης, κατάγγειλέ το άμεσα στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι απατεώνες υπόσχονται σε πολίτες επιστροφή χρημάτων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος ή σε υπαλλήλους ότι από το λογιστήριο της επιχείρησης που εργάζονται πρέπει να τους καταβληθεί επιπλέον ποσό ως «δώρο Πάσχα».
Της Βίκυς Βετουλάκη