Κι άλλες περιπτώσεις απάτης στη Μεσσηνία ερευνά η Ασφάλεια Τρίπολης
Το ποσό των 50.000 ευρώ είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από μία και μόνο περίπτωση στη Μεσσηνία οι Ρομά από την Κόρινθο που αποτελούσαν το κύκλωμα με τις απάτες που εξάρθρωσε προχθές η Ασφάλεια Τρίπολης.
Η επεξεργασία των περιπτώσεων που εμπλέκονται οι δράστες συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Τρίπολης, καθώς απαιτούνται ειδικές διαδικασίες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται να ανακοινωθούν κι άλλα περιστατικά που αφορούν στη Μεσσηνία.
Το συγκεκριμένο αφορούσε ιδιοκτήτρια καταλύματος στην περιοχή της Γιάλοβας και η απάτη έγινε το Μάιο.
Με απατηλό link
Η 37χρονη από την περιοχή της Γιάλοβας δέχτηκε το Μάιο τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προφασίσθηκε ότι θέλει να νοικιάσει κατοικία που διέθετε η νεαρή γυναίκα. Αφού ήρθαν σε συμφωνία και κανόνισαν το ποσό, ο άνδρας ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό και συγκεκριμένα e banking προκειμένου να καταθέσει το συμφωνηθέν.
Στη συνέχεια έπεισε την 37χρονη να του δώσει τους κωδικούς της τράπεζας και να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που της έστειλε στο κινητό με γραπτό μήνυμα. Από εκεί και πέρα, η «δουλειά» ήταν εύκολη και μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξαφάνισαν από το λογαριασμό της 37χρονης 50.000 ευρώ!
Money mules
Τότε η Αστυνομία είχε ανακαλύψει τους κατόχους των λογαριασμών όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα και ήταν ένας 28χρονος κι ένας 29χρονος από την Αθήνα, ενώ τώρα αποκαλύφθηκαν κι αυτοί που έστησαν την απάτη.
Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε προχθές εξαπατούσε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, γιατρούς και ιδιώτες και είχαν καταφέρει να αποκομίσουν όφελος που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ!
Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι πέντε Ρομά που αποτελούσαν το κύκλωμα στρατολογούσαν δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών (money mules), προκειμένου να παραδώσουν στην οργάνωση τη διαχείρισή τους.
Της Βίκυς Βετουλάκη