Μια πρώτη επαφή είχαν χθες επαγγελματίες της εστίασης που ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο, αλλά και παράγωγά του.
Πριν από αυτό είχαν ενημερωθεί για τα γευστικά οφέλη, αλλά και την πολύπλευρη συνεισφορά του στη γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας, όπως και της τοπικής οικονομίας.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας ήταν η επίκουρος καθηγήτρια του Perrotis College, δρ Κική Ζηνοβιάδου, που μόλις τελείωσε την παρουσίαση απάντησε σε ερωτήσεις.
Να σημειωθεί ότι ακολούθησε και εφαρμογή στην πράξη όσων ειπώθηκαν, αφού οι συμμετέχοντες πήγαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής και έκαναν διάφορες δοκιμές.
Π.Μπ.