Διαφορετικές προσεγγίσεις εξέφρασαν σε χθεσινές τους δηλώσεις στους Γαργαλιάνους ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο τέως περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, για έργα στην Τριφυλία και δη για τη βελτίωση του δρόμου «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι».
Ο κ. Νίκας δήλωσε: «Όταν γίνονται έργα θα έχομε κάποια προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθούν. Θα έχετε δει πινακίδες, όπου πηγαίνετε σ’ όλη την Ελλάδα, “Μας συγχωρείτε πάρα πολύ για την ταλαιπωρία”. Τα έργα διαρκούν λίγο, αλλά η ωφέλεια των έργων είναι παντοτινή. Είναι ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο που χρηματοδοτείται απ’ το ΕΣΠΑ. Θα στείλω το διευθυντή, από την Τρίπολη, ο οποίος έχει την ευθύνη επίβλεψης του συγκεκριμένου έργου, να συνεννοηθεί εδώ με την τοπική κοινωνία, ό,τι προβλήματα υπάρχουν να επιλυθούν. Αλίμονο. Το έργο πρέπει να γίνει, να είναι καλό και να γίνει γρήγορα. Για φανταστείτε έναν εθνικό δρόμο ο οποίος θα διέρχεται τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους, θα φτάνει στο Ρωμανό, γίνεται η παράκαμψη της Γιάλοβας τώρα με 47 εκ. ευρώ, μια εθνική οδός η οποία θα διασυνδέσει ολόκληρη τη Δυτική Μεσσηνία και στην προοπτική του δρόμου που θα γίνει από Πύργο μέχρι Καλό Νερό, καταλαβαίνετε ότι θα τη διασυνδέσει την περιοχή αυτή με όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Λοιπόν, υπομονή να υπάρξει, θα ’ρθει η υπηρεσία εδώ, ό,τι μπορεί να γίνει, να γίνει».
Ακολούθως αναφέρθηκε και στο έργο ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, σημειώνοντας: «Γίνεται και το μεγάλο έργο στο Μάραθο, είχαμε κάποια προβλήματα εκεί, με τους ψαράδες, τα λύνουμε σιγά σιγά, το έργο έχει σημασία να ολοκληρωθεί».
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, η Τριφυλία όλα αυτά τα χρόνια εγκαταλείφθηκε. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα έργο σημαντικό το οποίο να προωθεί τη μεγάλη θέση που έχει η Τριφυλία στη γενικότερη εικόνα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή της δομή, μιας και αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα του πρωτογενούς τομέα.
Τα έργα τα οποία αφήσαμε πίσω, μετά τρία – τριάμισι χρόνια “δεν περπατάνε”, τα προβλήματα που υπάρχουν από την υλοποίηση αυτών των έργων, που χρειάζεται μια μεθοδικότητα στη διευθέτησή τους, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί στην εκτέλεση της μελέτης, αφήνονται στο έλεος του Θεού».
Του Ηλία Γιαννόπουλου