Η αρχή έγινε με το ελαιόλαδο και θα ακολουθήσουν το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτοκομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα
Σεμινάρια γευσιγνωσίας οργανώνονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των τοπικών μας προϊόντων.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Εκθετήριο των Μεσσηνιακών Προϊόντων, που λειτουργεί στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αντίστοιχα.
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από την υπεύθυνη ποιότητας του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννα Μηλιώνη, στην οποία εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή συμμετέσχε και ομάδα επισκεπτών της πόλης από την Αγγλία.
Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα”, σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτοκομικά και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα γαστρονομικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.