Β. Γεωργόπουλος: Το τρένο της ανόδου για την Καλαμάτα δε χάθηκε, αλλά χρειάζεται εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές

Β. Γεωργόπουλος: Το τρένο της ανόδου για την Καλαμάτα δε χάθηκε, αλλά χρειάζεται εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές

Με βαρύ βιογραφικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής και με δεδομένη την αγάπη του για την Καλαμάτα, ο Βασίλης Γεωργόπουλος, τιμήθηκε πριν λίγο καιρό στο ημίχρονο του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ (μαζί με τον Αντώνη Μαυρέα και τον Βαγγέλη Καλογερόπουλο) για τη σημαντική αγωνιστική του παρουσία και στις δύο ομάδες.

Πάντα κοντά στη Μαύρη Θύελλα ανησυχεί για το μέλλον της και επιθυμεί διακαώς να τη δει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Την αγαπάω την Καλαμάτα, από αυτήν ξεκίνησα και σε αυτήν τελείωσα, εδώ έγινα προπονητής» ήταν τα πρώτα του λόγια όταν τον προσεγγίσαμε για ένα σχόλιο για την τοπική μας ομάδα, η οποία βρίσκεται και πάλι σε μια δύσκολη καμπή, έχοντας κλείσει οδυνηρά τη χρονιά με εντός έδρας ήττα και -8 βαθμούς από την κορυφή και το στόχο της ανόδου στη Super League 1.

Ο έμπειρος Καλαματιανός προπονητής καταθέτει μια αισιόδοξη ματιά, αλλά ταυτόχρονα είναι κατηγορηματικός ότι αυτό που προέχει είναι να στηριχθούν οι ποδοσφαιριστές ώστε να ξαναβρούν την καλή τους ψυχολογία και αυτό θα γίνει με έναν τρόπο, με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους!

«Η ομάδα διαθέτει 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι όλοι πάρα πολύ καλοί. Το ρόστερ της Καλαμάτας είναι το καλύτερο σε όλο τον Όμιλο, ακόμα και από την Κηφισιά που είναι 1η και αήττητη. Υπήρξαν κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά σε αυτή τη φάση χρειάζεται στήριξη απ’ όλους μας και ηρεμία. Πάνω απ’ όλα πρέπει το προπονητικό τιμ και η διοίκηση να δείξουν εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, ώστε να ξαναβρεί η ομάδα την ψυχολογία της. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, ούτε το ¼ δεν έχει παιχθεί ακόμη και σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί το τρένο της ανόδου. Στο τέλος θα κριθούν όλα και όλοι», κατέληξε με νόημα ο κ. Γεωργόπουλος.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης και με αφορμή το ότι «δήμιος» της Καλαμάτας στο τελευταίο ματς ήταν ο Μιχάλης Μπαστακός και μαζί με τον Ηλία Πολίμο, η Ηλιούπολη παρατάχθηκε στο Στάδιο της Παραλίας με δύο βασικούς Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές, την ίδια στιγμή που οι «μελανόλευκοι» έχουν στο ρόστερ τους μόλις δύο ντόπια παιδιά με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής (οι Βασίλης Τριανταφυλλάκης και Αχιλλέας Γκότσης κάθισαν στον πάγκο στο εν λόγω ματς) ο Βασίλης Γεωργόπουλος σχολίασε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε διάφορες ομάδες ανά την Ελλάδα που θα μπορούσαν να παίζουν στην Καλαμάτα, προσθέτοντας αγωνιστική δύναμη με την αγάπη τους για τη φανέλα. Ο ίδιος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη διάλυση του τμήματος Κ18 της Καλαμάτας και την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών, κάνοντας λόγο για «εγκληματική» απόφαση. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη να οργανωθούν με επαγγελματισμό και συνέπεια οι ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας, η οποία θα πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση των ταλέντων όλης της Μεσσηνίας.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ένα σύντομο βιογραφικό του Βασίλη Γεωργόπουλου ο οποίος:

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής το 1971 στην Καλαμάτα, στην οποία παρέμεινε έως το 1976. Συνέχισε στην Παναχαϊκή (1977-1980), στον ΠΑΟΚ (1980-1984), στον Πανιώνιο (1984-1986) και στην ΑΕΚ (1986-1987), ενώ ολοκλήρωσε την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους στην Καλαμάτα (1987-1988). Συνολικά συμμετείχε σε 225 αγώνες της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και κατέγραψε δύο συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Από το 1991 έως το 2009 κάθισε στον πάγκο πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πάμισος Μεσσήνης και ο ΠΑΟ Βάρδας. Τη διετία 2009-2010 ανέλαβε την Εθνική Γυναικών και από το 2010 έως το 2014 ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Νέων (δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012). Το 2013 ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα Κ-20, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Παίδων, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει χρέη σκάουτερ για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Χ.Ε.