Καλαμάτα: Σε εξέλιξη ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με τη συμμετοχή εκατοντάδων υποψηφίων

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με τη συμμετοχή εκατοντάδων υποψηφίων

Οι υποψήφιοι προσήλθαν από τις 8 π.μ. στα εξεταστικά κέντρα και στις 9 π.μ. ξεκίνησαν με τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας για 2 ώρες και 45 λεπτά. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 2.30 το μεσημέρι ακολούθησε η εξέταση στις Γενικές Γνώσεις με διάρκεια 2.30 ωρών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρώτος μεγάλος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την πανελλαδική συμμετοχή 108.229 υποψηφίων, στα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα (σχολεία) των 43ων περιφερειών της χώρας.

Από τις 9 το πρωί οι υποψήφιοι κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, μετά από 4μηνη εντατική προετοιμασία, διαγωνίζονται για την δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» υποψηφίων.

Σε τοπικό επίπεδο, έχουν οριστεί 9 εξεταστικά κέντρα και είναι τα εξής:

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Γενικά Λύκεια Καλαμάτας, καθώς και 1ο, 2ο, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας (1ο μέρος εξέτασης)
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Θεοφιλάκο, ο οποίος εξετάστηκε στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, τα θέματα άργησαν αρκετά να φτάσουν, ενώ σημειώνει ότι οι αριθμητικές δεξιότητες πάνω στις οποίες εξετάστηκε ήταν σχετικά εύκολες. Από την άλλη πλευρά, κρίνει ότι πολλά από τα θέματα χρειάζονταν χρόνο για να καλυφθούν πλήρως.

Ταυτόχρονα, η κα Σωτηρία, η οποία εξετάστηκε στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας (Παραλίας), ανέφερε και η ίδια ότι τα θέματα άργησαν πολύ μέχρι να μοιραστούν. Όσον αφορά στη δυσκολία των θεμάτων, η ίδια τα αξιολόγησε μέτρια, αφού κάποιος που είχε προετοιμαστεί καλά δεν θα συναντούσε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Προσλήψεις
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις ανά φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση τη βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.