Πέρασε στην αιωνιότητα ο Σταύρος Παπαδόπουλος

Πέρασε στην αιωνιότητα ο Σταύρος Παπαδόπουλος

Θλίψη για το χαμό του Καλαματιανού επιχειρηματία και πρώην προέδρου της Μαύρης Θύελλας

Όλοι έχουν να πουν μια ή περισσότερες ιστορίες που βίωσαν άμεσα ή άκουσαν για τον Σταύρο Παπαδόπουλο, τον Καλαματιανό επιχειρηματία που έζησε στα όρια του θρύλου και έφυγε προχθές τα ξημερώματα, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 89 χρόνια ζωής (είχε γεννηθεί στις 9 Μαρτίου του 1934)…

Κατάφερε να εκπληρώσει στο έπακρο το όνειρο του ξενιτεμένου ομογενή που δημιούργησε «από το μηδέν» μια αμύθητη περιουσία, με «ορμητήριο» τη Βραζιλία και στη συνέχεια το Χονγκ Κονγκ και βασική ενασχόληση το εμπόριο πολύτιμων λίθων.

Η καρδιά του κυρ-Σταύρου παρέμενε όμως για πάντα στη γενέτειρά του, όπου και θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία του, την οποία θα εκπληρώσει η οικογένειά του, φροντίζοντας για το ύστατο ταξίδι της σορού του από το Χονγκ Κονγκ στην Καλαμάτα.

Τακτικά και με κάθε ευκαιρία ερχόταν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο Σταύρος Παπαδόπουλος, όπως για να γιορτάσει τη γιορτή του κάθε Σεπτέμβριο. Ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην πρόοδο του τόπου του και παράλληλα βοηθούσε πολύ κόσμο άμεσα και αθόρυβα.

Μεταξύ άλλων λειτούργησε το ξενοδοχείο «Φιλοξένια», τα κοσμηματοπωλεία «Fine Gems», την εφημερίδα «Σημαία» και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ, ενώ από τις τελευταίες του επενδύσεις του είναι ο υπερσύγχρονος και υπερπολυτελής οίκος ευγηρίας «Παπαδοπούλειον».

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός, χάρις στο μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα που δημιούργησε με τη «Μαύρη Θύελλα». Κατά τα χρόνια της ενασχόλησής του με την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας γράφτηκαν οι πιο λαμπρές ποδοσφαιρικές στιγμές στην πόλη και το νομό. Διατέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1992-2000 και η ομάδα ανέβηκε στην Α’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε για 5 συνολικά σαιζόν.

Επί των ημερών του η ομάδα έφτασε σε υψηλά, πρωτοφανή για την περιοχή και την εποχή, επίπεδα οργάνωσης, μεταξύ άλλων με σύγχρονες εγκαταστάσεις και προπονητικά κέντρα και πρότυπες ακαδημίες (ΠΟΚ).

Η ανακάλυψη και ανάδειξη παικτών ήταν από τις ιδιαίτερες αρετές της συνεπούς εκείνης ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας. Ποδοσφαιρικά, ο Σταύρος Παπαδόπουλος ασχολήθηκε ακόμη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον οποίο επίσης ανέβασε στην Α’ Εθνική και με τον Μεσσηνιακό ΓΣ, που ακολούθησε αντίστοιχο πλάνο ανάπτυξης και έφτασε μέχρι τη Β’ Εθνική.

Παρά την προχωρημένη ηλικία και τη βεβαρημένη υγεία του ο Καλαματιανός επιχειρηματίας έδειξε την αγάπη του για τη Μαύρη Θύελλα και το 2016, όταν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των φιλάθλων και ανέλαβε με επιτυχία να την επαναφέρει από το τοπικό πρωτάθλημα στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης του τόπου του, ως αναμορφωτής του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και της Μαύρης Θύελλας ειδικότερα, ως ένας άνθρωπος που απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στην ενσάρκωση του ονείρου, όταν οδηγούν η ψυχή και το μυαλό…

Η ανακοίνωση της οικογένειας
Η οικογένεια του Σταύρου Π. Παπαδόπουλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2023 ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, αδερφός, παππούς Σταύρος Π. Παπαδόπουλος έφυγε ήσυχα περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα, στο Χονγκ Κονγκ.

Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα του που τόσο αγάπησε. Η οικογένεια κινεί τις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να βρεθεί για τελευταία φορά, κοντά σε όσους τον αγάπησαν και αγάπησε.

Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση της οικογένειας για την ακριβή ημερομηνία τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας στην Καλαμάτα.

Εκ της οικογένειας»

Το «αντίο» από την ΠΑΕ Καλαμάτα
Με τίτλο «Η Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια του Σταύρου Παπαδόπουλου» η ανακοίνωσε της νυν διοίκησης της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια μιας εμβληματικής μορφής. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο ιστορικός Πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή στο Χονγκ Κονγκ. Ο εκλιπών ήταν ο Πρόεδρος της ομάδας μας με τον οποίο η Μαύρη Θύελλα έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της.

Ανέλαβε την ομάδα το 1992 και μέσα σε μια τριετία ανέβασε το σύλλογο στην Α Εθνική.

Γεννήθηκε 9 Μαρτίου του 1934, ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας με πολλές δραστηριότητες στην πόλη που αγάπησε και στο εξωτερικό.

Η εμβληματική του μορφή δεν είναι πια ανάμεσά μας και θα παρακολουθεί την πορεία της αγαπημένης του ομάδας από τη γειτονιά των Αγγέλων. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα όπου και θα γίνει η κηδεία του.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ».