Στη “λοταρία” μπαίνουν οι πολίτες για μία εξέταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στη “λοταρία” μπαίνουν οι πολίτες για μία εξέταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πάνω από 200 άτομα χθες περίμεναν την… τύχη τους

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα πρωινά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς πολλοί προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να κλείσουν κάποιο, για εξετάσεις πολλές φορές με απόλυτη ανάγκη αμεσότητας.

Τα προηγούμενα χρόνια- προ covid- λειτουργούσε ο αριθμός 14500 προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, αλλά φαίνεται να ξεχάστηκε με τη λήξη… συναγερμού και την επαναλειτουργία των πρωινών εξετάσεων.

Πάντως, στην εποχή του “.gov” και της – υποτίθεται – ψηφιακής επανάστασης που ζούμε, θα έπρεπε να έχει βρεθεί ένα σύστημα που να εξυπηρετεί τους πολίτες και να μη δημιουργεί… εμφράγματα λειτουργίας στο νοσοκομείο, όχι μόνο της Καλαμάτας.

Χθες ήταν μία ακόμα μέρα ταλαιπωρίας για 200 και πλέον άτομα που περίμεναν να κλείσουν ραντεβού για το επόμενο τρίμηνο. Άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, διαγκωνίζονταν για μία θέση πιο κοντά στους υπευθύνους της διαδικασίας, με το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου να προσπαθεί να… ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ορισμένοι κατάφεραν να εξυπηρετηθούν, άλλοι θα περιμένουν την επόμενη… κλήρωση.

Για την κατάσταση που επικρατεί, υπάρχουν αντιδράσεις και από το προσωπικό και από τους ιατρούς, αλλά από τη στιγμή που δε δίνεται εναλλακτική λύση, το σύστημα θα διαιωνίζεται, ταλαιπωρώντας τόσο τους ανθρώπους που θέλουν να εξεταστούν όσο και αυτούς που πρέπει να τους εξετάσουν.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν πως ετοιμάζεται λογισμικό να κλείνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου, με διασφαλισμένη την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Αλλά προφανώς οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την υλοποίησή του…

Να επισημάνουμε, φυσικά, ότι αν η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν σωστά οργανωμένη, έπαιζε το ρόλο της και λειτουργούσε ικανοποιητικά, δε θα απευθυνόταν όλος αυτός ο κόσμος στο νοσοκομείο, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Α.Π.