Με παιδικές φωνές, γέλια και τραγούδια γέμισε η Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα, στην οποία παρευρέθη και η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος και πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου.
Ειδικότερα, το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα. Κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή αφηγήθηκαν ιστορίες και ποιήματα στη μητρική τους γλώσσα, είτε σε γλώσσα που μαθαίνουν ή διδάσκουν. Οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν μέσα από τα τραγούδια και τις αφηγήσεις σε Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία και Πολωνία.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Χριστίνα Κουρτεσάκη με μελωδίες στο πιάνο και η Klaudia Delmer ερμήνευσε a capella αγαπημένα της τραγούδια με θέμα τη μητέρα σε διάφορες γλώσσες.
«Συγκινηθήκαμε, γελάσαμε και διαβάσαμε κείμενα και ποιήματα σε όλες τις γλώσσες, αφιερωμένα στη μητέρα! Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση που περισσότερο απ’ όλους χάρηκαν τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν. Όλοι μας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τα εγκαίνια του Παραρτήματος Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 14 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.
Οι δημόσιες βιβλιοθήκες διαφυλάσσουν και αναδεικνύουν την τοπική ιστορία, ό,τι και εάν αυτή αφορά: πολιτισμό, ιστορία, γαστρονομία, τουρισμό. Έτσι, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας αναλάβαμε να δημιουργήσουμε το 2022 το παράρτημα της Τριφυλίας, στα Φιλιατρά. Με δικές της δαπάνες, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανακαινίσθηκε ο χώρος που παραχωρήθηκε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών και εξοπλίσθηκε με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και με 2.500 τεκμήρια, τα οποία εντάχθηκαν στο βιβλιοθηκονομικό σύστημα (Koha) της βιβλιοθήκης.
Σκοπός του παραρτήματος είναι μελλοντικά να ενσωματωθεί στο παράρτημα και η Συλλογή του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών “Ο Πυρσός”, η οποία βρίσκεται στο ίδιο κτήριο. Επιπλέον, η δημιουργία του παραρτήματος έχει τονώσει το ενδιαφέρον των δημοτών για το βιβλίο, έχει υποστηρίξει το εκπαιδευτικό έργο της ευρύτερης περιοχής οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και άλλου είδους εκδηλώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας απέσπασε εκπαιδευτικό, η οποία ανέλαβε τη λειτουργία του εν λόγω παραρτήματος», τόνισε η κα Κουμάντου.