Λίγο πάνω από το μέσο όρο της χώρας κινήθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Απρίλιο, το μήνα του Πάσχα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που δημοσιοποίησε χθες το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, αλλά και πάλι δεν ξεπέρασε το 50%.
Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1996 με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, ενώ έχει ως κύριο σκοπό τη μελέτη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα και άλλες ανταγωνίστριες χώρες.
Πληρότητες κάτω του 50%
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μηνιαία έρευνα για τις επιδόσεις των ξενοδοχείων τον Απρίλιο, συνολικά σε όλη τη χώρα ήταν ανοιχτό το 58% των ξενοδοχείων. Η μέση πληρότητα που επιτεύχθηκε στα ανοιχτά ξενοδοχεία ήταν μόλις 44,1%, ενώ η μέση τιμή διάθεσης του δίκλινου δωματίου ήταν 89 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Απρίλιο, που ήταν και ο μήνας του Πάσχα, η πληρότητα των ξενοδοχείων, κυμάνθηκε ελάχιστα πάνω από το μέσο όρο, αλλά κάτω από 50%.
Μόνο Ήπειρος και Θεσσαλία πάνω από 50%
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσοστό των ανοικτών ξενοδοχείων τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου, ήταν στο 79%. Η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων της Περιφέρειάς μας έφτασε στο 47,9% με μέση τιμή διάθεσης του δίκλινου δωματίου στα 79 ευρώ.
Πρώτη σε πληρότητα το μήνα εκείνο ήταν η Περιφέρεια της Αττικής με 75% πληρότητα και με πολύ υψηλό ποσοστό ανοικτών ξενοδοχείων, ενώ ακολούθησαν οι Περιφέρειες Ηπείρου – Θεσσαλίας με πληρότητα 50,5% και οι Περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης με πληρότητες 48,9%. Αμέσως μετά σε ποσοστά πληρότητας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έπονται οι υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας με πληρότητες κάτω από 40%.
Της Βίκυς Βετουλάκη