Μεσσηνία: Μειωμένη η συμμετοχή στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής

Μεσσηνία: Μειωμένη η συμμετοχή στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής

Τίτλοι τέλους έπεσαν, προχθές Κυριακή, στη διαδικασία των εθνικών εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 40,55% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 17,83%.

Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η συμμετοχή στη διαδικασία των δεύτερων εκλογών παρουσίασε μείωση 6 και πλέον μονάδων, καθώς ανήλθε στο 46,28% (ενσωμάτωση: 99,8%), σε σύγκριση με το ποσοστό ψηφισάντων του Μαΐου που άγγιξε το 52,52% (-6,24% διαφορά).

Μεταφράζοντας την παραπάνω εικόνα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι πολλοί επέλεξαν να περάσουν την Κυριακή σε κάποια από τις παραλίες του νομού, οι οποίες κατακλύστηκαν από κύμα κόσμου, που συνδυάστηκε με τον ηλιόλουστο καιρό.

Παράλληλα, καθόλου αμελητέα δεν μπορεί να κριθεί και η κόπωση του κόσμου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο και τις επαναλαμβανόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να μην προσέλθουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τοπικό και εγχώριο επίπεδο.

Όσον αφορά στις βουλευτικές έδρες που προκύπτουν για το Νομό Μεσσηνίας έπειτα από το παραπάνω εκλογικό αποτέλεσμα, είναι τέσσερις για το πρώτο κόμμα (Νέα Δημοκρατία) και μία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Της Χριστίνας Μανδρώνη