«Ακούμε τους Νέους»: Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

«Ακούμε τους Νέους»: Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

Στο καινοτόμο πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους», σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Σωματείο «Διάζωμα», συμμετέχει το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα που εδρεύει στην Κόρινθο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιουλίου, στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα», θα δοθεί κοινή συναυλία των επιτυχόντων του διαγωνισμού Αριέτα Λιάτση – διακριθείσα στο βιολί, Μαρία-Έλλη Πετρίδου – διακριθείσα στο βιολοντσέλο και Αγγελική Γιαννοπούλου – διακριθείσα στο πιάνο, σε έργα μουσικής δωματίου. Μαζί τους συμπράττουν οι αναγνωρισμένοι σολίστ Νίκος Μάνδυλας (βιολί) και Ηλίας Σδούκος (βιόλα).

Κατά τη συναυλία, θα παρουσιαστούν εμβληματικά έργα μουσικής δωματίου για τρίο και κουιντέτο με πιάνο των Brahms, Schubert και Dvorak.

Επίσης θα ακολουθήσουν στη Μεσσηνία οι εξής συναυλίες:

-30 Ιουλίου, Μέγαρο Μουσικής Καλαμάτας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας»: Ρεσιτάλ πιάνου της Αγγελικής Γιαννοπούλου

•2 Αυγούστου, αύλειος χώρος Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης και σε χώρο ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου: Ρεσιτάλ πιάνου της Αγγελικής Γιαννοπούλου.