Επιστολή του διευθυντή Γιάννη Χριστόπουλου
Το βάψιμο των σχολικών αιθουσών, τη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας, το οποίο υπάρχει αλλά χρειάζεται επιδιόρθωση, τη σύνδεση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στην ταράτσα, τη βελτίωση του γηπέδου μπάσκετ και διάφορες άλλα παρεμβάσεις ζητά άμεσα από το Δήμο Καλαμάτας ο διευθυντής του Πειραματικού-10ου Δημοτικού Σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος.
Όπως τονίζει, χωρίς την άμεση υλοποίηση των αναφερόμενων παρεμβάσεων ακυρώνεται το ποσό των 2.500.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την ανέγερση του σχολικού κτηρίου, ενώ «η δέσμευση για στήριξη των Πειραματικών Σχολείων θα αποτελεί υποκρισία».
Ο διευθυντής του Πειραματικού-10ου Δημοτικού Σχολείου, αφού επισημαίνει το ρόλο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος, με δήλωση του δημάρχου, στάθηκε αρωγός στο χαρακτηρισμό του σχολείου ως Πειραματικού. Ευελπιστούμε πως και τώρα στη διάρκεια της θερινής περιόδου θα προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπορέσει να ανταποκριθεί το σχολείο στο ρόλο του.
Απαραίτητες παρεμβάσεις
Έχουν συμπληρωθεί 8 χρόνια από τη λειτουργία του σχολείου. Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών απαιτείται το φρεσκάρισμα των αιθουσών. Ας σημειωθεί πως τα τμήματα είναι πολυπληθή (25 μαθητές ανά τμήμα)
Τα συστήματα πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου. Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία τους. Άμεση ανάγκη να γίνει επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας στους ορόφους.
Από τις αρχές του έτους δε λειτουργεί ο ανελκυστήρας του διώροφου κτηρίου με τις όποιες συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις η κατάσταση παραμένει ίδια.
Στην ταράτσα του κτιρίου τοποθετήθηκαν από το Δήμο φωτοβολταϊκά. Η ανάγκη έγκαιρης σύνδεσης, μέσα στο καλοκαίρι, είναι αυτονόητη.
Η κακή ποιότητα κατασκευής του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ είναι εμφανής. Η αποκατάσταση είναι απαραίτητη.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πριν από χρόνια, κατασκευάστηκε πέργκολα στο προαύλιο του σχολείου, προκειμένου να προστατεύονται οι μαθητές από τον ήλιο. Η ανάγκη συντήρησής της είναι απαραίτητη.
Η τοποθέτηση υαλότουβλων στο δάπεδο στο σκεπασμένο ισόγειο δημιουργεί κινδύνους, συχνά σπάζουν και κινδυνεύουν οι μαθητές, γλιστρούν, εισέρχεται νερό στο υπόγειο. Προκειμένου να αποφύγουμε τραυματισμούς μαθητών, απαιτείται παρέμβαση.
Η αντιμετώπιση των παραπάνω 7 σημείων καθιστά το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό τω 2,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν για την ανέγερσή του. Αλλιώς η δέσμευση για στήριξη των Πειραματικών Σχολείων θα αποτελεί υποκρισία».