Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κλείνει το θέμα Γ. Μπέζου μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κλείνει το θέμα Γ. Μπέζου μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Μαν. Μάκαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης: «Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την τύχη μας»

Στο πρόσωπο του ιατρού καρδιολόγου, Μανώλη Μάκαρη, κατέληξε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ως τον άνθρωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλαντεύτηκε μεταξύ διαφορετικών προσώπων, τελικά κατέληξε ότι, με βάση την πολύ θετική πορεία του κ. Μάκαρη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, κατακτώντας τη 2η θέση του ψηφοδελτίου, αμέσως μετά τον Αλέξη Χαρίτση, είναι ο υποψήφιος που χρειάζεται για να ενώσει τις δυνάμεις του στην Περιφέρεια.

Έτσι, ναυαγεί από κάθε άποψη η πιθανή υποψηφιότητα του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, ο οποίος μόλις την Κυριακή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωση πως θα δεχτεί να είναι υποψήφιος, μόνο αν είναι κοινή πρόταση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου…

Δήλωση
Το απόγευμα της Κυριακής, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μακάρη, ο οποίος χθες, σε γραπτή δήλωση που απέστειλε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας προσκαλώ, να δώσουμε μαζί τον αγώνα που θα αλλάξει τη ζωή μας, που θα κάνει τον τόπο μας καλύτερο, που θα αναδείξει τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ως μάχιμος ιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ως μέλος του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Δήμο Καλαμάτας, ως υποψήφιος βουλευτής τον Μάιο και τον Ιούνιο, έχω επικοινωνήσει καθημερινά με πολλούς συμπολίτες, γνωρίζοντας ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και έχω διεκδικήσει την επίλυσή τους.

Αυτό που έχει επιβεβαιώσει η επαφή μου με τους πολίτες και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι ότι, εάν προτάξουμε το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας, εάν λειτουργήσουμε με διαφάνεια, ισονομία και λογοδοσία, εάν έχουμε όραμα, σχέδιο και διάθεση για δουλειά, τότε το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τότε η Πελοπόννησος θα γίνει η Περιφέρεια που οι κάτοικοί της θα ευημερούν σε όλους τους τομείς».

Καταλήγοντας, μάλιστα, στη δήλωσή του, τονίζει ότι «δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι τη μοίρα ενός τόπου θα την αλλάξουν οι άνθρωποί του με την κοινή τους προσπάθεια για το δημόσιο συμφέρον».

Γ. Μπέζος

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Μπέζος έγραφε στο facebook:

«Δύναμη Δημιουργίας και Προοπτικής κάθε Τόπου είναι οι ίδιοι του οι Άνθρωποι! Με σχέδιο, με δημιουργική διάθεση συνεργασίας, με διαφάνεια και εντιμότητα και κυρίως με σκληρή δουλειά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δικός μας Τόπος, “Η Ανοιχτή Πόλη μας”, όπως θα λέγαμε, μπορεί να ατενίζει την επόμενη μέρα με ελπίδα και αισιοδοξία τον δρόμο της Ανάπτυξης και της Ευημερίας!

ΥΣ. Επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς, αποσαφηνίζω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η προοπτική υποψηφιότητάς μου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου παίρνει σάρκα και οστά μόνο σε περίπτωση που αποτελέσει κοινή έκφραση όλων των δυνάμεων του λεγόμενου προοδευτικού χώρου».

Β.Β.