Γιατί να σπουδάσω Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου) στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ;

Γιατί να σπουδάσω Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου) στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ;

Ο Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας είναι ένα επάγγελμα, το οποίο δίνει ποικίλες διεξόδους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Όποιος σπουδαστής ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του, μπορεί να εργαστεί ως στέλεχος σε κέντρα βρεφών και νηπίων, καθώς και σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών, σε διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά, σε παιδικές κατασκηνώσεις, σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις,  καθώς και ως αυτοαπασχολούμενος στην αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας από δύο μηνών μέχρι την εγγραφή τους στο δημοτικό σχολείο .


Το πλεονέκτημα του να σπουδάζει κάποιος Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ είναι πως γνωρίζει το επάγγελμα που έχει επιλέξει σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η γνώση δεν είναι μόνο θεωρία, είναι έργο και πράξη! Οι γνώσεις που αποκτά μέσα από τα βιβλία είναι ένα μικρό κομμάτι της εκπαίδευσής του. Το σημαντικότερο, όμως είναι η εμπειρία που θα αποκτήσει γνωρίζοντας το επάγγελμα που διάλεξε και αγαπά από έμπειρους επαγγελματίες που το ασκούν καθημερινά.  

Οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ είναι ενεργοί επαγγελματίες στην προσχολική εκπαίδευση και στους χώρους που συνδέονται με άμεσα με αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ εξασφαλίζεται η πρακτική άσκηση του σπουδαστή σε έναν από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Πελοπόννησο, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Επιπροσθέτως, δίνεται στους σπουδαστές η δυνατότητα συμμετοχής στις δράσεις του σχολείου (γιορτές, εκδηλώσεις κλπ.) αποκτώντας εμπειρίες εργασίας, πριν ακόμη εργαστούν.

Τέλος, όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ εξασφαλίζεται η βοήθεια και η καθοδήγηση που θα χρειαστεί ο σπουδαστής τόσο για τις εξετάσεις πιστοποίησης, όσο και για την επαγγελματική του αποκατάσταση αποκτώντας διασυνδέσεις με φορείς, συνεργάτες του Οργανισμού και οικογένειες για μελλοντική συνεργασία. Άλλωστε, η συνεργασία μας δεν σταματά με τη λήξη των σπουδών του σπουδαστή, τότε ξεκινά!