Πώς γίνεται η αλλαγή στα ράουλα αλουμινίου;

Πώς γίνεται η αλλαγή στα ράουλα αλουμινίου;

Όσοι στο σπίτι τους έχουν παλιά συρόμενα κουφώματα ίσως γνωρίζουν πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ή μετά από πολύ χρήση, τα ράουλα αλουμινίου, ή αλλιώς τα ροδάκια εμφανίζουν φθορά ή χαλάνε. Το αποτέλεσμα; Να δυσκολεύεστε να ανοίξετε τα παντζούρια ή τα κουφώματα, ή να μην μπορείτε να τα ανοίξετε καθόλου!

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η αντικατάσταση στα ράουλα αλουμινίου μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα. Μάλιστα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αυτή μόνοι σας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Πώς να αντικαταστήσετε τα ράουλα αλουμινίου

Η διαδικασία για να αλλάξετε τα ροδάκια αλουμινίου είναι ιδιαίτερα απλή. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • Ανασηκώστε ελαφρά το φύλλο στο οποίο θα πραγματοποιήσετε τη διαδικασία της αντικατάστασης.
  • Στη συνέχεια, το φύλλο θα βγει από τους οδηγούς. Για τον λόγο αυτό, θα χρειαστεί να κρατήσετε το βάρος του κουφώματος.
  • Έπειτα, στερεώστε το φύλλο σε κάποιο σημείο που είναι ασφαλές, ώστε να έχει μια μικρή κλίση και να μπορείτε να δουλέψετε στο κάτω τμήμα του. Διαφορετικά, σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ακουμπήστε με οριζόντια μορφή το φύλλο στο δάπεδο.
  • Στο βήμα αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε τα παλιά ροδάκια και να τοποθετήσετε τα καινούργια.
  • Τοποθετήστε εκ νέου το φύλλο στους οδηγούς. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ότι έχετε πραγματοποιήσει τη διαδικασία σωστά.

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη συνολική διαδικασία

Παρά το γεγονός πως η διαδικασία είναι απλή, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μερικές κινήσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ή βλάβες, όπως:

  • Να ανασηκώσετε το φύλλο από το τζάμι πάντοτε με τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου. Το βάρος από το φύλλο είναι πολύ μεγάλο, και ο κίνδυνος να γίνει κάποιος τραυματισμός αυξημένος. Η ίδια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και για τα συρόμενα κουφώματα.
  • Σε περίπτωση που πραγματοποιείτε τη διαδικασία πρώτη φορά, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα παντζούρια, ώστε να βεβαιωθείτε πως θα βρείτε τα απαραίτητα ανταλλακτικά.
  • Όσον αφορά τις σειρές κουφωμάτων, η ποικιλία στα ανταλλακτικά είναι μεγάλη. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ράουλα κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως για παράδειγμα τεφλόν, ώστε να μη χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία της αντικατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαδικασία της αντικατάστασης είναι δύσκολη, όπως για παράδειγμα να έχουν στραβώσει τα ροδάκια. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας, ή θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την αντικατάσταση κουφωμάτων.

Παρατηρούμε λοιπόν πως με την κατάλληλη προσοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα τα ροδάκια στα κουφώματα αλουμινίου σας. Σε περίπτωση δυσκολίας, η επικοινωνία με έναν τεχνικό είναι απαραίτητη.