Τα 5 συχνότερα προβλήματα στα πλυντήρια ρούχων LG

Τα 5 συχνότερα προβλήματα στα πλυντήρια ρούχων LG

Έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων LG; Συχνά, μια κατάσταση που μοιάζει ως σοβαρή βλάβη, όπως π.χ. να μην ξεκινάει τη λειτουργία του το πλυντήριο, μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα από εσάς με απλές κινήσεις.

Σε άλλες, βέβαια, περιπτώσεις, απαιτείται η άμεση συμβολή τεχνικού για την ασφαλή και αποτελεσματική επισκευή της βλάβης. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο πλυντήριο LG;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα συχνότερα προβλήματα σε πλυντήρια ρούχων LG και τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Το πλυντήριο δεν ξεκινάει

Βάλατε στον κάδο όλα τα ρούχα και το απορρυπαντικό, πατήσατε το κουμπί, αλλά… δεν γίνεται τίποτα. Το μυαλό σας πηγαίνει λογικά σε σοβαρές βλάβες, όπως ότι δεν δουλεύει η πλακέτα ελέγχου.

Καλό, όμως, είναι πρώτα να τσεκάρετε μήπως ισχύει κάποια πιο απλή κατάσταση που λύνεται αμέσως, όπως:

  • Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα του πλυντηρίου.
  • Έχει χαλάσει η πρίζα.
  • Έχει πέσει η ασφάλεια ή ο γενικός.
  • Έχει πέσει το ρεύμα.

Το πλυντήριο δεν τραβάει νερό

Αν το πλυντήριο ξεκινάει τη λειτουργία του, αλλά ο κάδος δεν γεμίζει νερό, τότε ελέγξτε αρχικά μήπως η βάνα εισόδου είναι κλειστή. Συμβαίνει συχνά, αν μόλις έχετε συνδέσει το πλυντήριο.

Διαφορετικά, το πλυντήριο δεν τραβάει νερό επειδή έχει βουλώσει ο σωλήνας παροχής νερού ή το φίλτρο. Πρόκειται για μια εργασία που μπορεί να γίνει και από εσάς, όμως ενδεχομένως μετά η σύνδεση του πλυντηρίου με την παροχή να μην γίνεται απολύτως σωστά και να υπάρχουν διαρροές. Οπότε χρειάζεται προσοχή.

Τα ρούχα βγαίνουν βρεγμένα

Όσο χαμηλές στροφές και αν έχετε βάλει για την πλύση, τα ρούχα δεν πρέπει να βγαίνουν εντελώς βρεγμένα ή ακόμα χειρότερα να κολυμπούν στο νερό. Αυτό υποδεικνύει ότι δεν γίνεται καλή στράγγιση.

Σε αυτή την περίπτωση, ευθύνεται η αντλία νερού, η οποία μπορεί να έχει χαλάσει ή να έχει μαζέψει ακαθαρσίες. Η αποσυναρμολόγησή της, ώστε να επισκευαστεί ή να καθαριστεί απαιτεί οπωσδήποτε έμπειρο τεχνικό.

Δεν γυρίζει ο κάδος του πλυντηρίου

Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινάει καν, τότε πάμε στο πρώτο πρόβλημα που αναφέραμε πριν. Αν, όμως, ξεκινάει, αλλά ο κάδος δεν μπορεί να γυρίσει, ενδεχομένως να έχει σπάσει ο ιμάντας κίνησης. Οπότε πρέπει να το δει τεχνικός και να φέρει το κατάλληλο ανταλλακτικό, ώστε να μη προκληθεί περαιτέρω ζημιά αν προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας.

Υπάρχει διαρροή κάτω ή πίσω από το πλυντήριο

Αν το μπάνιο σας γέμισε νερά στην τελευταία πλύση, τότε μπορεί απλώς ο σωλήνας να μην έχει συνδεθεί σωστά στην παροχή ή να έχει τρυπήσει κάπου με αποτέλεσμα να χάνει νερά. Όμως, παρατηρούνται και πιο σοβαρές αιτίες, όπως ότι έχει πάθει βλάβη η βαλβίδα εισόδου νερού ή ότι υπάρχει ανεπάρκεια στο σύστημα ελέγχου πίεσης. Αν εντοπίσετε κάποιο από τα παραπάνω καλέστε τον τεχνικό σας και εκείνος θα κρίνει αν μπορεί να το διορθώσει μόνος του ή αν χρειάζεται η συνδρομή υδραυλικού στην περίπτωση που το πρόβλημα εμφανίζεται στις σωληνώσεις του σπιτιού σας.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, καλό είναι να επιθεωρήσει το πλυντήριο ένας εξειδικευμένος τεχνικός σε πλυντήρια ρούχων LG. Πολλές φορές στην προσπάθεια να επιδιορθώσουμε κάτι μόνοι μας μπορεί να προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, που πιθανώς θα μας στοιχίσει περισσότερο για να φτιαχτεί.