Φέτος οι παραγωγοί της Τριφυλίας έκαναν διαδοχικές φυτεύσεις, επειδή το χειμώνα έπιασαν καλές τιμές τα αγγούρια. Επίσης, πολλοί παραγωγοί εγκατέλειψαν την καλλιέργεια ντομάτας λόγω φυτοπροστατευτικών προβλημάτων και τιμής και στράφηκαν στο αγγούρι.
Ο κ. Ασημάκης Ντεμερούκας, γεωπόνος και παραγωγός θερμοκηπιακών καλλιεργειών από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «μέχρι τις 15 Αυγούστου λόγω ζήτησης στις τουριστικές περιοχές η τιμή παραγωγού ήταν στα 80 λεπτά το ζευγάρι.
Μετά τους καύσωνες και την πτώση της θερμοκρασίας, άρχισαν τα φυτά να έχουν αυξημένες αποδόσεις και οι ποσότητες αγγουριών αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε πτώση τιμών, που έφτασαν στα 30 λεπτά το ζευγάρι.
Από χθες άρχισαν να μειώνονται οι ποσότητες αγγουριών στην Τριφυλία και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσουν οι κοπές στην Κρήτη, αναμένεται να αρχίσει η ανοδική πορεία των τιμών. Εκτιμάται ότι η τιμή παραγωγού αυτό το διάστημα μπορεί να ξεπεράσει το 1 ευρώ το ζεύγος».
φωτογραφία αρχείου