«Εσείς με ποιον είστε; Με τους κατσαπλιάδες της Χαμάς ή με τους άμαχους ομήρους της;» Αυτό είναι το βολικό δίλημμα της έτοιμης από καιρό «διεθνούς κοινότητας», που με μεγάλη άνεση αποφάσισε να στραγγαλίσει σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστινίους οι οποίοι ζουν (;) σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη, τη Λωρίδα της Γάζας.
Είναι το δίλημμα που θα μπορούσε να θέσει ένας εξωγήινος που, χωρίς να ξέρει το παραμικρό για τη μεταπολεμική ιστορία του κόσμου και της Μέσης Ανατολής, ήρθε στη Γη μόλις το περασμένο Σάββατο και έπεσε πάνω στις εικόνες με τους ενόπλους της ισλαμιστικής οργάνωσης να πυροβολούν ανυποψίαστους αμάχους, να απάγουν και να επιδεικνύουν τα ανθρώπινα λάφυρα του στρατιωτικού αιφνιδιασμού τους.
Σχεδόν 75 χρόνια αιματηρής εδραίωσης του κράτους του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, ασύλληπτης εθνικής καταπίεσης και φυλάκισης των Παλαιστινίων στην ίδια τη γη που κατοικούν για χιλιάδες χρόνια, διαγράφονται με αυτό το βολικό δίλημμα. Διαγράφονται εγκλήματα πολέμου και «ειρήνης» που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ, σκοτώνοντας και φυλακίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους και επιβάλλοντας το χειρότερο καθεστώς απαρτχάιντ εις βάρος εκατομμυρίων Αράβων.
Τα παραπάνω αφορούν στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη περιοχή. Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης στο Ισραήλ, χωρίς όμως ούτε μια λέξη για την κατοχή της Παλαιστίνης και τις θηριωδίες που διαπράττει το ισραηλινό κράτος κατά του παλαιστινιακού λαού.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο όμως από τη Δημοτική Αρχή, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε διαφωνώντας με τις διατυπώσεις του κειμένου.
Το ψήφισμα που ψήφισε μόνη της η Δημοτική Αρχή έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.
Ζητεί την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση στους διεθνείς οργανισμούς για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα αμάχων πολιτών. Προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα οφείλει να αποτελεί η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».
Α.Π.
Φώτο αρχείου