Αγωγός Φ800: Τέλος Νοεμβρίου φτάνει στην Καλαμάτα η πρώτη παρτίδα

Αγωγός Φ800: Τέλος Νοεμβρίου φτάνει  στην Καλαμάτα η πρώτη παρτίδα

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της πρώτης ήσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, για το πότε θα φτάσουν τα πέντε (5) πρώτα χιλιόμετρα των αγωγών για την ουσιαστική έναρξη υλοποίησης του έργου αντικατάστασης κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε αναφέρει ως οριστική ημερομηνία την 23η Νοεμβρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ενημέρωσε ότι εξαιτίας κάποιων προβλημάτων με τη διέλευση του πλοίου από την Τουρκία, νέα ημερομηνία παραλαβής των πρώτων ποσοτήτων από το λιμάνι της Καλαμάτας είναι η 30ή Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η παραλαβή των αγωγών είναι καθοριστικής σημασίας, αφού διαφορετικά δε θα είναι δυνατό να ξεκινήσει ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών ύδρευσης της ΔΕΥΑ για την πόλη της Καλαμάτας και όχι μόνο.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, μέσω θαλάσσης, από την Κίνα στην Ελλάδα η μεταφορά της πρώτης παρτίδας των αγωγών Φ800, για την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου υδροδότησης (Φ600) της Καλαμάτας από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης, ο οποίος και επισκέφθηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αγωγών από ελατό χυτοσίδηρο στην Κίνα, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια. Θα επιλύσει, δε, τα προβλήματα με την υδροδότηση της Καλαμάτας.

Βέβαια, το σημαντικό είναι ότι- σύμφωνα και με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο- το μεγάλο έργο του νέου αγωγού Φ800, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τους αγωγούς Φ300 και Φ600, παραμένει ενεργό μετά και τις προσπάθειες που έγιναν να εξασφαλιστούν οι επιπλέον πόροι μέσω της αναθεώρησης των τιμών για το βασικό υλικό.
Α.Π.