Ξεκινά το “OliveOilMedNe” και αναζητούνται εξειδικευμένοι συνεργάτες

Ξεκινά το “OliveOilMedNe” και αναζητούνται εξειδικευμένοι συνεργάτες

Ξεκινά το νέο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας) με τίτλο “Mediterranean Network for the Promotion of Sustainability & Authenticity in Olive Oil Sector” και ακρωνύμιο “OliveOilMedNet”.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.529.900 ευρώ, ενώ μέσω αυτού συνεχίζεται η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Πανεπιστήμιο της Χαέν στην Ισπανία, με κοινό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και την ανάδειξη της αυθεντικότητας των ποιοτικών ελαιολάδων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας, αναζητά εξειδικευμένους συνεργάτες για τη διεκπεραίωση μεγάλου όγκου χημικών αναλύσεων για τα επόμενα 3 έτη, με γνώση χρήσης αέριας και υγρής χρωματογραφίας, στις μεθόδους ανάλυσης κυρίως στερολών και λιπαρών οξέων του ελαιολάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στην οδό Λακωνικής 87, εργάσιμες ώρες και μέρες, αλλά και στο mail του επιστημονικού υπευθύνου Παναγιώτη Κάτσαρη (katsaris@elgo.gr), καθώς και στα τηλέφωνα 2721091984, 2721029812, 2721027133.