Ανοίγουν οι διαδικασίες για την… πρώτη καρέκλα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανοίγουν οι διαδικασίες για την… πρώτη καρέκλα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η κλεψύδρα για την πλήρωση της θέσης του νέου διοικητή/τριας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας φτάνει στο τέλος της, αφού το Σαββατοκύριακο (30 και 31 Μαρτίου) θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις, ενώ ακολούθως θα συνεχιστούν οι διαδικασίες μέχρι την οριστική απόφαση.

Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί για την Καλαμάτα είναι σίγουρα διψήφιος, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι πρώην αυτοδιοικητικοί έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη των 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων υποβλήθηκαν 1.048 αιτήσεις.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσόμενων θέσεων ανά κατηγορία και τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, ενώ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναλόγως του αντικειμένου του πτυχίου του ενδιαφερομένου, είναι απαραίτητα τα εξής πρόσθετα προσόντα: Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής ή της ισπανικής ή της ιταλικής γλώσσας. Δεκαετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων τα πέντε τουλάχιστον έτη είτε στην άσκηση διοίκησης είτε στον τομέα της υγείας. Διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής είτε στον τομέα της διοίκησης είτε στον τομέα της υγείας (για όσους έχουν τίτλο σπουδών, εκτός αυτών που ορίζονται στην προκήρυξη).

Οι εξετάσεις
Οι εξετάσεις για την κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (30-31 Μαρτίου) στην Αθήνα. Η εξέταση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες δοκιμασιών (Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων) και θα πραγματοποιηθεί, για τις δύο πρώτες ενότητες, μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεις. Για την τρίτη ενότητα θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων.

Η τελική επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων θα γίνει από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο και θα φθάσει η λίστα των 3 πρώτων του διαγωνισμού για κάθε νοσοκομείο.