Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα» από Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και «Βάκχες» από το Parodos Τeatro

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα» από Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και «Βάκχες» από το Parodos Τeatro

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ενθουσιασμό, συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, με το πρόγραμμα χθες να περιλαμβάνει δύο παραστάσεις: τις “Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα” από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» και τις “Βάκχες” του Ευριπίδη από το Parodos Teatro της Ισπανίας.

Μάλιστα, σε ένδειξη σεβασμού η θεατρική ομάδα  Parodos απήγγειλε στίχους στην ελληνική γλώσσα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Λαιίκων, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο Εκκλησιαστήριο.

Στο τέλος της παράστασης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες από την αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Τσέλιου, η οποία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Ηλία Θεριό.

Σήμερα 16, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση “Μήδεια” του Ευριπίδη από το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών και τα 1ο & 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών.

«Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα»

Σκηνοθεσία- Κοστούμια- Χορογραφία: Εύη Ντινοπούλου και Ελευθερία Αγγελοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Εύη Ντινοπούλου και Αντώνης Κουφουδάκης

-Στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών:  Εύη Ντινοπούλου

-Μουσική επένδυση: Αντώνης Κουφουδάκης

Ηθοποιοί: Χρήστος Σπύρης (αφηγητής- ραψωδός), Αλέξανδρος Γιαννακέας (Αγαμέμνονας. στρατιώτης), Άρις Αγκάκε   (Αχιλλέας, στρατιώτης), Έφη Καμπούκου (Σκλάβα, Ανδρομάχη) , Θεοδώρα Σπηλιάδη (Βρισηίδα),

Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου (Σκλάβα, Ανδρομάχη), Αίγλη Τζηκούλη (Σκλάβα, Ανδρομάχη), Πέννυ Σπυροπούλου (Ελένη), Μέγγος Στέφανος (Πάρις, Έκτορας, στρατιώτης), Μέγγου Μελίνα ( “Τύψη”, σύγχρονη γυναίκα), Πετροπούλου Έρη (“Τύψη”, σύγχρονη γυναίκα) , Μπαζιώτης Κωστής (Μενέλαος, Έκτορας, στρατιώτης).