Ελαία: Χωρίς σταγόνα νερό Μάη μήνα…

Ελαία: Χωρίς σταγόνα νερό Μάη μήνα…

Εφιαλτικό προβλέπεται το καλοκαίρι εάν δεν εξασφαλιστεί νερό στο χωριό

Χωρίς σταγόνα νερό έχει μείνει για μέρες η Κοινότητα Ελαίας στο Δήμο Τριφυλίας και το καλοκαίρι προβλέπεται εφιαλτικό για κατοίκους και επισκέπτες, εάν δεν εξασφαλιστεί νερό για το χωριό.

Οι κάτοικοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας και διαπιστώνοντας ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, δε γίνεται κάτι προκειμένου να έχουν νερό στις βρύσες τους. «Ελαία μου, χωριό μου απροστάτευτο! Εδώ και δύο μέρες νερό γιοκ! Και να σκεφτείς ότι ακόμα είναι Μάης!» αναφέρεται σε σχόλιο στα social media, ενώ σε άλλο σχόλιο σημειώνεται: «Δήμαρχος, αντιδήμαρχος υπάρχουν; Καλά ο πρόεδρος έχει πετάξει λευκή πετσέτα! Καλά, άνθρωπέ μου, γιατί αφήνεις το χωριό χωρίς νερό; Γιατί, κύριοι, το μεγάλο έργο του τρεχούμενου νερού δεν το ξαναβάζετε; Μήπως ρωτώ και κάποιοι ποτίζουν από αυτό θερμοκήπια;».

Σε προχθεσινές δημοσιεύσεις αναφέρονται: «Εποχές ’70 ζει η Ελαία χωρίς νερό! Ακούει κανείς εκεί στο Δήμο; Υπάρχει δήμαρχος;» και «Εποχές ’70 ζει η Ελαία! Σταγόνα νερό 2η μέρα και πάμε για την 3η! Δήμαρχε ε ε ε ε !». Επιτέλους, απαιτείται να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό για την Ελαία, πριν προκληθούν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και υγείας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Το νερό, όπως είναι γνωστό, είναι δημόσιο αγαθό. Η ύδρευση, όπως και η αποχέτευση, είναι κοινωνικό δικαίωμα των πολιτών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και είναι υπόλογοι οι αρμόδιοι, με θεσμική και νομική ευθύνη, όταν οι πολίτες στερούνται κατάλληλου πόσιμου νερού.

Του Ηλία Γιαννόπουλου