Επίσκεψη Λ. Μενδώνη στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας: Τα έργα πολιτισμού στο Δήμο Καλαμάτας προχωρούν ικανοποιητικά

Επίσκεψη Λ. Μενδώνη στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας: Τα έργα πολιτισμού στο Δήμο  Καλαμάτας προχωρούν ικανοποιητικά

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής της επίσκεψης στη Μεσσηνία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε και στο ιστορικό Δημαρχείο, πριν μεταβεί στα γραφεία του κόμματος της Ν.Δ. και στην κεντρική πλατεία, στο κομματικό περίπτερο που έχει στηθεί εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο Δημαρχείο την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Η συνάντηση έγινε σε ζεστό κλίμα. Άλλωστε, η υπουργός και ο δήμαρχος γνωρίζονται αρκετά, μέσω των συναντήσεων που έχουν γίνει για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός επανέλαβε τις θετικές εξελίξεις στο ανασκαφικό έργο στην Υπαπαντή, ενώ τόνισε ότι ο φωτισμός του Κάστρου Καλαμάτας προχωρά και τους επόμενους μήνες θα έχει υλοποιηθεί.

Για την Αρχαία Θουρία, σχολίασε ότι η Καλαμάτα θα πρέπει να νιώθει περήφανη που έχει δίπλα της έναν τόσο μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό θησαυρό, ενώ από την πλευρά του υπουργείου γίνεται το καλύτερο δυνατό για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των ανασκαφών, με τη βοήθεια και του Δήμου Καλαμάτας.

Επίσης, τόνισε ότι μόλις δημιουργηθεί ένας πυρήνας ευρημάτων, τότε, μετά και τις απαραίτητες μελέτες, θα προχωρήσει το έργο ανάδειξης, και επισκεψιμότητας του έργου.

Υπενθύμισε, βέβαια, ότι η πρόσβαση στο χώρο είναι έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Υποδομών, αλλά και από την πλευρά της κάνει όλα τα απαραίτητα για να αποφευχθούν οι όποιες καθυστερήσεις.

Α.Π.