Επισκέπτες και ντόπιοι «ζεσταίνουν» την αγορά της Καλαμάτας

Επισκέπτες και ντόπιοι  «ζεσταίνουν» την αγορά της Καλαμάτας

«Έφραξε» χθες η Αθηνών – Κορίνθου από την έξοδο των εκδρομέων

Σχεδόν από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας αυξάνει σταδιακά η κίνηση επισκεπτών στην Καλαμάτα , οδεύοντας στη σημερινή κορύφωσή της. Οι δρόμοι, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, έχουν δεχτεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ το εμπορικό της κέντρο υποδέχεται και εξυπηρετεί καταναλωτές για τα δώρα και τα εορταστικά ψώνια.

Στον εμπορικό κόσμο της Καλαμάτας, δε, επικρατεί αισιοδοξία, αφού ιδιαίτερα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τα ταμεία τους «ζεσταίνονται» για τα καλά!

«Έφραξε» η Αθηνών – Κορίνθου
Πλήθος επισκεπτών έχει ήδη κατακλύσει την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές, ενώ τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα εμφανίζουν υψηλές πληρότητες. Πολλοί, δε, ετεροδημότες αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ την τιμητική τους έχουν το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας και η παραλιακή ζώνη.

Μάλιστα, χθες προς το μεσημέρι και για αρκετή ώρα σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σχεδόν σταματημένα από την αυξημένη κίνηση στη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου, κάτι που αποδεικνύει πως χιλιάδες εκδρομείς έχουν επιλέξει περιοχές της Πελοποννήσου για τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6.00 το πρωί χθες, Μεγάλη Πέμπτη, 47.343 οχήματα είχαν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο. 

Ζεσταίνονται τα ταμεία
Καθώς ο Έλληνας πρώτα κάνει την έρευνά του και μετά εφορμά στα καταστήματα για τα ψώνια του, έτσι κι αυτή την περίοδο μέχρι προχθές ερευνούσε (τιμές και καταστήματα) και από χθες έχει αρχίσει «να ζεσταίνει» την αγορά της Καλαμάτας με τα ψώνια του.

Όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, από χθες έχει αυξηθεί η κίνηση στην αγορά και μαζί με τους επισκέπτες που κάνουν τα ψώνια τους, κινητοποιούνται και οι ντόπιοι.

Ο κ. Εγγλέζος εξήγησε ακόμη ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, τον έκαναν να είναι συγκρατημένος στις αγορές του τους προηγούμενους μήνες, όμως τώρα φαίνεται πως έχει διάθεση να ξοδέψει. «Με τα σημερινά δεδομένα, νομίζω, είμαστε καλά. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Φέτος, το Πάσχα είναι αργά και προσφέρεται για εξοχή. Η κίνηση στην αγορά είναι πιο αυξημένη όταν μπορεί ο κόσμος να χαρεί και την ύπαιθρο. Θα περιποιηθεί τον κήπο, τη βεράντα του, για να το ευχαριστηθεί περισσότερο. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ο εμπορικός κόσμος έχει ανάγκη από μετρητά για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και όχι για να βάλει στην άκρη. Να δούμε πώς θα πάει και η καλοκαιρινή σεζόν φέτος σε σχέση με τον τουρισμό, που είναι κινητήριος δύναμη για όλα», κατέληξε ο κ. Εγγλέζος.

Τα στοιχεία από τις αγορές δείχνουν ότι ο κόσμος πρώτα «κλείνει» τις υποχρεώσεις που έχει για δώρα σε βαφτιστήρια κ.λπ. και μετά στρέφεται σε ένδυση και υπόδηση και, φυσικά, τα είδη τροφίμων.

Σήμερα τα καταστήματα στην Καλαμάτα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη