Επτά Μεσσήνιοι βολεϊμπολίστες έχουν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με τον Ολυμπιακό

Επτά Μεσσήνιοι βολεϊμπολίστες έχουν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με τον Ολυμπιακό

Με αφορμή την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Volley League από τον Ολυμπιακό, το επίσημο σάιτ της ΕΣΑΠ έκανε μια κατάδυση στην ιστορία ανασύροντας από το μακρινό 1969 έως και το 2024 τη λίστα με τους παίκτες που έχουν στεφθεί πρωταθλητές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μαζί με τον νεαρό Σπύρο Χανδρινό, ο οποίος είναι την τελευταία διετία μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού επτά συνολικά βολεϊμπολίστες από τη Μεσσηνία έχουν γευτεί τη μεγάλη χαρά της κατάκτησης του τροπαίου του πρωταθλητή, κάποιοι μάλιστα πολλές φορές!

Ειδικότερα ένα πρωτάθλημα έχουν κατακτήσει ο νυν προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας, Χρήστος Δημητρακόπουλος, αλλά και ο αείμνηστος Βαγγέλης Κουτουλέας. Ο Στάθης Ντονάς από το Μελιγαλά έχει πανηγυρίσει δύο τίτλους, όσους και ο Σπύρος Χανδρινός. Ο Γιώργος Πετρέας έχει στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό και ακριβώς τις διπλάσιες (6) Βασίλης Ξεροβάσιλας (φωτο).
Πρώτος στη σχετική λίστα είναι με 9 τίτλους, ο Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος είναι μεσσηνιακής καταγωγής, χωρίς όμως να έχει ανδρωθεί αγωνιστικά στο νομό μας.