Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας: Ξεκινά αύριο το 14ο Συνέδριο Υγείας

Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας: Ξεκινά αύριο το 14ο Συνέδριο Υγείας

Ξεκινά αύριο στο χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην παραλία της Καλαμάτας το Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, το οποίο για δέκατη τέταρτη χρονιά διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 2 Ιουνίου.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ι.Ε.ΜΕΣ. Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, ανέφερε ότι το 14ο Συνέδριο Υγείας θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά με τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου, δήλωσε: «Η Ι.Ε.ΜΕΣ. αισιοδοξεί να αγκαλιάσει τους υγειονομικούς που εργάζονται και εξακολουθούν να οραματίζονται την Ιατρική ως την κορωνίδα της Επιστήμης, σε πείσμα των δυσκολιών της σημερινής εποχής».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρεπέτη, το φετινό συνέδριο, όπως και το περσινό, έχει αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα, αποτελώντας πόλο έλξης γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών υγείας δίνοντάς τους ελεύθερο βήμα κατάθεσης απόψεων και διαλόγου σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης Ιατρικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση εξήγησε ότι θα γίνει επιστημονική προσέγγιση ζητημάτων γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ιατρική διάσταση του δημογραφικού. Επίσης, θα συζητηθούν σε στρογγυλά τραπέζια καρδιολογικά, χειρουργικά και ζητήματα γύρω από το φάσμα του αυτισμού. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο γιατρός Βιοπαθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος θα τοποθετηθεί σχετικά με τη θεματική «Πανδημίες και προκλήσεις στα συστήματα Υγείας στον 21ο αιώνα».

Εκτίμηση του προέδρου της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας είναι ότι οι συμμετοχές στο φετινό συνέδριο ξεπερνούν τις 350, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες υγείας να το παρακολουθήσουν.

Χρ.Μ.