Οι Παλαίμαχοι του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. δεν ξεχνούν…

Οι Παλαίμαχοι του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. δεν ξεχνούν…

Ο καθιερωμένος φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ., ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πρώην προέδρου της «Μαύρης Θύελλας» και επίτιμου προέδρου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Λυκούργου Γαϊτανάρου, και του πρώην προέδρου της «Μαύρης Θύελλας» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρου Παπαδόπουλου, διεξήχθη το Σάββατο 25 Μαΐου το γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος».

 Πριν την έναρξη της εν λόγω φιλικής συνάντησης που διεξάγεται κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Συλλόγου Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ., τελέστηκε τρισάγιο από τον πατέρα Ξενοφώντα Γαλανόπουλο στη μνήμη των Λυκούργου Γαϊτανάρου, Σταύρου Παπαδόπουλου, Πέτρου Κατσιλιέρη, Διογένη Χριστόπουλου, Δημήτρη Κατσίποδα, Παναγιώτη Κυριακόπουλου, Νίκου Καλογερόπουλου, Γιάννη Βαλσαμάκη, Γιάννη Πετρόγιαννη και Κώστα Αργυρόπουλου.

Ακολούθησαν δε σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλη Θεοδώρου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρο Χριστόπουλο, τον αδελφό του αείμνηστου Σταύρου Παπαδόπουλου, Γιάννη και τον εγγονό του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Λυκούργο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρος Χριστόπουλος αναφέρθηκε  στο τηλεγράφημα που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενώ διάβασε μήνυμα του γιου του Λυκούργου Γαϊτανάρου, Παναγιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο φιλικό αγώνα.

Τιμήθηκαν οι Κωνσταντίνος Χάνιος, Σύνδεσμος Διαιτητών και Επιτροπή Διαιτησίας
Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», τίμησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Χάνιο, ο οποίος είναι από τη Λειβαδιά, αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και για μία 4ετία στην Καλαμάτα. Ο δε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Μανώλης Θεοδώρου, αναφερόμενος στον Κ. Χάνιο, επισήμανε ότι είχε ήθος και αγαπούσε τη «Μαύρη Θύελλα», αλλά και την πόλη της Καλαμάτας.

Όσο για τους αείμνηστους προέδρους Λυκούργο Γαϊτανάρο και Σταύρο Παπαδόπουλο, τόνισε  πως η προσφορά τους στο ποδόσφαιρο ήταν τεράστια.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. απένειμε πλακέτες στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας (την πλακέτα παρέλαβε από το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΔΠΜ Νίκος Κοσσάρης) και στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ (την πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρο Χριστόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ηλίας Αλεξέας, έχοντας δίπλα του τα υπόλοιπα μέλη, Σταύρο Λάμια, Νίκο Χρονόπουλο, Βασίλη Γεωργακίλα).

Ισόπαλο 1-1 το φιλικό ματς

Το φιλικό ματς μεταξύ των ομάδων Παλαιμάχων  του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και του Μεσσηνιακού Γ.Σ.  έληξε ισόπαλο 1-1. Στο σκορ προηγήθηκε η ομάδα παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ., με γκολ του Αντώνη Καλογερόπουλου (45΄), ενώ για την ομάδα παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα ισοφάρισε σε 1-1 ο Βασίλης Φωτεινάκης (65΄).

Δοκάρια για την ομάδα παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα είχε ο Θανάσης Λακριντής (47΄ και 48΄), ενώ για την ομάδα παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος (59΄).

Τη φιλική συνάντηση «σφύριξε» ο Νίκος Χρονόπουλος, ενώ βοηθοί ήταν οι Βασίλης Γεωργακίλας και Παναγιώτης Μαυροειδάκος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος): Πλακουδάκης, Κορομηλάς, Παλαμάρας, Τ. Σακελλαρόπουλος, Μπλέτσας, Μάλαμας, Χάνιος, Κεράνης, Ι. Καλογερόπουλος, Σκαφιδάς, Ι. Αθανασόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Καλλιντέρης, Φάββας, Σ. Λυμπερόπουλος, Λακριντής, Τόγιας  Κόρδας, Μπεγέτης, Σωτηρόπουλος, Τζίφας, Ηλ. Φλέσσας, Φωτεινάκης, Ι. Σταυριανέας, Φράγκος. Στον πάγκο ήταν οι Θεοδώρου, Παρασκευόπουλος, Δούβας, Γεωργόπουλος, Μπένος, Π. Μπιζίμης, Κόντος, Παυλής, Π. Σταυριανέας, Γιαννόπουλος, Γ. Πετρόγιαννης, Πετρομιχελής.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ. (Σταύρος Χριστόπουλος, Δημήτρης Πετρόγιαννης): Ηλ. Τσουλάκος, Καλαντζής, Μουστάκας, Κολοκάθης, Παναγόπουλος, Φωτόπουλος, Ι. Σακελλαρόπουλος, Αντ. Καλογερόπουλος, Χελάς, Ν. Εμμανουήλ, Τσιγάρος (αρχική ενδεκάδα), Δημ. Αναστασόπουλος, Γεωργακόπουλος, Τ. Μισέρος, Κατσίποδας, Γ. Μπαρδουνιώτης, Σταυρόπουλος, Μούργος, Φυκούρας. Στον πάγκο ήταν οι Β. Φωτάκης, Σπαντιδέας, Θεοχάρης, Νινιός, Χρ. Πετρόγιαννης.

Τέλος, τη φιλική συνάντηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσιος Σκοπετέας, ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΜ, ο γιος του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Γιάννης, ο επί σειρά ετών παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΜ Γιώργος Κατσαφάδος, καθώς επίσης υποστηρικτές των δύο Συλλόγων Παλαιμάχων.