Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό η μουσική παράσταση «Σε τρεις χορδές» που παρουσίασε ο σπουδαίος σολίστας και συνθέτης του μπουζουκιού, Βαγγέλης Τρίγκας, την περασμένη Κυριακή στο χώρο του Συλλόγου «Ορχήστρα-Χώρος Πολιτισμού», με έδρα την Αρχαία Μεσσήνη.
Ο καταξιωμένος συνθέτης και σολίστας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ανέδειξε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το μπουζούκι, ως βασικό στοιχείο του λαϊκού τραγουδιού, μέσα από εμβληματικά ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια. Επίσης, παρουσίασε δικά του τραγούδια και οργανικές του συνθέσεις.
Από τις απαλές νότες μέχρι τις πιο εκρηκτικές φράσεις, κάθε παίξιμό του ήταν το αποτέλεσμα μιας εμβληματικής προσπάθειας για την επίτευξη της τέλειας έκφρασης. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Τρίγκα είναι ο πεντακάθαρος ήχος του και αυτό δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της συστηματικής μελέτης του και της εξαιρετικής προσήλωσης του σολίστα στην τέχνη του.
Η Μαργαρίτα Καραμολέγκου στο τραγούδι με τη μοναδική φωνή της, που συνδύαζε τη λυρικότητα με την τρυφερότητα, άγγιξε τις καρδιές όλων. Η ερμηνεία της, χωρίς φτιασίδια εντυπωσιασμού, εξαιρετικά λιτή και συναισθηματική. Η φωνή της απέπνεε ζεστασιά και ειλικρίνεια, που συγκίνησε και εντυπωσίασε το κοινό από την πρώτη στιγμή.
Ο Αντώνης Σίδερης στην κιθάρα (κατά κύριο λόγο μπουζουξής, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στο Βαγγέλη Τρίγκα) με το στιβαρό παίξιμό του, συνόδευσε άρτια όλα τα τραγούδια.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ανέβηκε και ο μπουζουξής Γιώργος Αδαμόπουλος (επίσης μαθητής του Βαγγέλη Τρίγκα), και αυτή η συνύπαρξη στη σκηνή δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ακόμα πιο δυναμική και ενδιαφέρουσα.
Η παράσταση έκλεισε με τους δύο μαθητές του Βαγγέλη Τρίγκα στα μπουζούκια και τον ίδιο να τους συνοδεύει με την κιθάρα, σε κλίμα ζεστασιάς και συγκίνησης. Ήταν μια στιγμή ενδεικτική της γενναιοδωρίας και της αφοσίωσης του Βαγγέλη Τρίγκα στη μουσική εκπαίδευση.
Οι μαθητές του Βαγγέλη Τρίγκα, όπως σημειώνεται σχετικά, απολαμβάνουν όχι μόνο την τεχνική καθοδήγηση και τη μουσική γνώση που τους παρέχει, αλλά και την υποστήριξη και την έμπνευση να εκφράσουν τη δική τους μουσική φωνή. Μέσα από το έργο του ως δάσκαλος, ο συνθέτης ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανάπτυξη των μαθητών του, καθιστώντας τον ένα σημαντικό φωτεινό παράγοντα στο χώρο της μουσικής.