Θόδωρος Σταυριανόπουλος: Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου

Θόδωρος Σταυριανόπουλος: Οι λόγοι που με οδήγησαν  στην ανεξαρτητοποίησή μου

Πάνω που το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο του και ο πρόεδρος, έπειτα από τις καταγγελτικές προτάσεις που δημόσια του έγιναν, αρχίζει να ξεπερνά την αδιαλλαξία του και να αποδέχεται διαδικαστικές προτάσεις και να τις εντάσσει ως θέματα στην ημερήσια διάταξη, κάποιοι μιλούν για τερτίπια του προέδρου και ασχολούνται περί «όνου σκιάς», κάνοντας διάλογο με τη σκιά τους! Και μη βιαστούν να πουν ότι εγώ προσπαθώ να δικαιολογήσω τον πρόεδρο, διότι εγώ ήμουν αυτός που με τα γραφόμενά μου και με τις τοποθετήσεις μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο άσκησα αυστηρή κριτική στον πρόεδρο και θα συνεχίσω να το κάνω, αν χρειαστεί, και στη συνέχεια. Όμως, έχω μάθει να επιβραβεύω και την καλή πρόθεση.

-Η διαφοροποίηση των τριών συναδέλφων μου κοινοτικών συμβούλων της παράταξης «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» σε πρότασή μου που είχε ενταχτεί στην ημερήσια διάταξη του Κοινοτικού Συμβουλίου ως θέμα για συζήτηση

-η παραπληροφόρηση που δημιούργησαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη θέση μου

-η μη προσέλευσή τους σε συνάντηση που ζήτησα από τον επικεφαλής σε συγκεκριμένο χώρο και ώρα, προκειμένου να έλθει η εξομάλυνση της παρεξήγησης

-καθώς και η αδιαφορία παρέμβασης του επικεφαλής μας Βασίλη Τζαμουράνη, ξεχείλισαν το ποτήρι, με έφθασαν στα όριά μου και με οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή μου ως κοινοτικό σύμβουλο.

Στη συνέχεια θα πορευθώ για το καλό της πόλης μας από ένα διαφορετικό δρόμο, το δρόμο που ξέρω και που πάρα πολλά χρόνια πορεύτηκα ως ενεργός πολίτης, καταθέτοντας δημόσια τις απόψεις και προτάσεις μου χωρίς να μασάω τα λόγια μου και μη φοβούμενος το πολιτικό κόστος.

Μέχρι σήμερα έκανα προσπάθειες προκειμένου η ομάδα μας, των κοινοτικών συμβούλων της παράταξης μας «Καλαμάτα ΜΕΤΑ», να βρει κοινή περπατησιά, αλλά το ευτυχώς κρυβόταν πίσω από το δυστυχώς και την απειρία της διαδικασίας.

Δε θέλω να συνεργήσω στη δημιουργία μιας καχύποπτης ζύμης, η οποία δεν αποδέχεται τίποτα, διότι δήθεν όλα είναι στημένα και όλα είναι τερτίπια! Το να βλέπουμε μόνο τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, προσφέρει μόνο κακές υπηρεσίες. Κάποιοι δεν ξέρουν κολύμπι και θέλουν να κάνουν «ψαροντούφεκο»! Πολλές από τις ομαδικές επαναστάσεις έγιναν αναξιόπιστες. Ο καθένας μας ας μη «μασάει τα λόγια του» και ας κάνει τη δική του επανάσταση.

Οι δρόμοι μας πλέον χωρίζουν και από εδώ και στο εξής θα πορευθώ προς το ΜΕΤΑ μόνος μου, κατεβαίνοντας από το «Καλαμάτα ΜΕΤΑ». Εύχομαι καλή πορεία στους μέχρι χθες συνοδοιπόρους μου. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους, όπου με χρειαστούν!

Η Κοινότητα με σωστή και συναινετική λειτουργία μπορεί δημιουργικά να γίνει χρήσιμο εργαλείο για το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Αρχή και γενικότερα την πόλη μας. Θέλω το Κοινοτικό μας Συμβούλιο να κάνει τη δική του εκκίνηση και να μιλά με στοιχεία αλήθειας παρά με προκατειλημμένα στοιχεία εντύπωσης.

Η εξακτίνωση του 15μελούς Συμβουλίου της Κοινότητας και ο ορισμός συμβούλων ως υπευθύνων συνοικιών, μόνο υπευθυνότητα δημιουργεί και αποτελεί μια συναινετική και οργανωμένη προσπάθεια και φέρνει καλό.

Στη συνωμοσιολογία που προηγήθηκε, αναφέρθηκε ότι αν ένας ορισθεί υπεύθυνος σε κάποιες συνοικίες της Καλαμάτας, τότε δεν μπορεί να προτείνει προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ευρύτητα της πόλης. Εδώ λέω: «Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμάθειας».

Σύντομη αναφορά στα γεγονότα

-Φιλοξενούμενος σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και ερωτώμενος από το δημοσιογράφο «αν ήσουν εσύ πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, τι θα έκανες;», του απάντησα ότι θα εξακτίνωνα το 15μελές Συμβούλιο και θα όριζα υπευθύνους συνοικιών, έπειτα από επιλογή και προτίμηση των συμβούλων. Μετά ο κάθε σύμβουλος θα έφερνε τα προβλήματα και συναινετικά θα τα ιεραρχούσαμε και θα δίναμε λύση. Αυτή την πρόταση ο πρόεδρος την ενέταξε στην ημερήσια διάταξη και ήρθε προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, αφού είχε διαμοιράσει την πόλη σε 32 συνοικίες.

-Στο Κοινοτικό Συμβούλιο, όταν ήρθε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, οι τρεις συνάδελφοί μου από την παράταξη «Καλαμάτα ΜΕΤΑ», όχι μόνο αρνήθηκαν να χρεωθούν συνοικίες, αλλά διαστρέβλωσαν και την πραγματικότητα λέγοντας ότι και εγώ διαφωνώ. Εγώ, για προσωπικούς λόγους, δε συμμετείχα, αλλά είχα κάνει γνωστό και στους τρεις συναδέλφους μου ποιες δύο συνοικίες επιλέγω και είχα τη διαβεβαίωση ότι θα το έπρατταν. Αντί αυτού οι τρεις συνάδελφοι διάλεξαν τη σιωπή σχετικά με τις επιλογές μου.

-Όταν πληροφορήθηκα όλα αυτά απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης κ. Τζαμουράνη, ζήτησα συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για αυτά που συνέβησαν και να εξομαλυνθεί η κρίση. Ορίστηκε συνάντηση στις 7.15΄παρουσία του κ. Τζαμουράνη στο γραφείο του. Μέχρι τις 7.30΄κανένας δεν προσήλθε και έπειτα από αυτό αποχώρησα.

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Κοινοτικός σύμβουλος Κοινότητας Καλαμάτας

Υ.Γ.1. Ο κ. Τζαμουράνης με παρεκάλεσε και ήμουν υποψήφιος και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που ήταν υποψήφιος στο παρελθόν, αν και είχα τότε δηλώσει στην οικογένειά μου και σε φίλους ότι δε θα είμαι ξανά υποψήφιος. Τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε για αυτόν. Εμένα με τα όσα βίωσα μέχρι σήμερα, τολμώ να πω ότι με έχει επισκεφτεί προ πολλού η απογοήτευση. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι για να υπάρξεις «πολιτικό ον», απαιτούνται και άλλα πράγματα!

Υ.Γ.2. Αναρωτήθηκε ποτέ ο κ. Τζαμουράνης γιατί από τα άτομα που συμμετείχαν στο συνδυασμό του την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το 80% όχι μόνο δεν ήταν υποψήφιοι στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, αλλά ούτε καν εμφανίστηκαν σε βασικές προεκλογικές εκδηλώσεις της παράταξής μας;