Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει δράση για το Κληροδότημα «Χανδρινού»

Το υπουργείο Πολιτικής  Προστασίας αναλαμβάνει δράση για το Κληροδότημα «Χανδρινού»

Πολλές φορές περίοικοι του Κληροδοτήματος «Χανδρινού» στη Νέα Κηφισιά, το οποίο ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας και έχει εγκαταλειφθεί, έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας σε υπουργεία – Δήμους (Καλαμάτας και Κηφισιάς) και Περιφέρεια Αττικής, κι αυτό συνέβη και τις τελευταίες μέρες.

Περίοικος απέστειλε αυτή τη φορά αίτημα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και όπως υποστηρίζει, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, μιας και το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και, μάλιστα, συνορεύει με σχολείο, είναι ακαθάριστο.

Με τη σειρά του το υπουργείο διαβίβασε το αίτημα στους Δήμους Κηφισιάς, Καλαμάτας και το κοινοποίησε στην Περιφέρεια Αττικής, καλώντας τους να απαντήσουν στην κάτοικο.

Όπως γνωρίζουμε, ο Δήμος Κηφισιάς και η Περιφέρεια Αττικής, αφού το ακίνητο δεν τους ανήκει, δεν έχουν άμεσα ευθύνη, οπότε «το μπαλάκι» πέφτει στον ιδιοκτήτη, που δεν είναι άλλος από το Δήμο Καλαμάτας.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον, όπως και περισσότερο οι περίοικοι, την αντίδραση του Δήμου στο συγκεκριμένο αίτημα.

Βέβαια, το σημαντικότερο, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, θα ήταν η αξιοποίηση του ακινήτου, καθώς θα προσέφερε χρήματα στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που άλλωστε ήταν η επιθυμία και της δωρήτριας. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, ενώ δεν είναι η μοναδική περίπτωση δωρεάς ακινήτου που έχει αυτή την τύχη.
Π.Μπ.