18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: «Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Δρόμο για το Παρίσι»

18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: «Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Δρόμο για το Παρίσι»

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, στο προαύλιο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε μια μοναδική γιορτή υπό τον τίτλο «Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Δρόμο για το Παρίσι», συνδυάζοντας τον εορτασμό της αποφοίτησης με τη φετινή Ολυμπιακή Χρονιά.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με άψογο συντονισμό από τη γυμνάστρια του σχολείου, Νάσια Κατσαριώτη, υπεύθυνη για την επιμέλεια του περιεχομένου, της μουσικής, των χορογραφιών και των κουστουμιών, ενώ την επιμέλεια του Ολυμπιακού Ύμνου είχε η κα Ειρήνη Χολιαστού και τα σκηνικά η κα Μαρία Κώτη.

Η γιορτή ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με τις ιέρειες να δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα.

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία και στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο “Γάλλο Πρέσβη”, ο οποίος συμβολικά τη μετέφερε με το πλοίο BELEM στη Μασσαλία, σηματοδοτώντας την έναρξη του ταξιδιού της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την εκδήλωση διάνθισαν και οι μαθητές της Δ΄ Τάξης, οι οποίοι με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο αποχαιρέτησαν την Ολυμπιακή Φλόγα χορεύοντας χορούς από τα Επτάνησα, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων την αποχαιρέτησαν με ενθουσιασμό εκτελώντας μια μοντέρνα χορογραφία του τραγουδιού του Soprano, “Le coach”.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή των απολυτηρίων στους μαθητές της Στ’ Τάξης, σε μια συγκινητική τελετή και με την προβολή ενός υπέροχου βίντεο με γλυκές αναμνήσεις από την πορεία τους στο Δημοτικό, που επιμελήθηκε ο κ. Αθανάσιος Ψαρρέας.

Οι μαθητές/τριες, οι οποίοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή σε αυτό το σχολείο, αποχαιρέτησαν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους, πανέτοιμοι για το επόμενο στάδιο της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Οι γονείς και οι φίλοι που παρακολούθησαν τη γιορτή καταχειροκρότησαν τα παιδιά, γεμάτοι υπερηφάνεια και συγκίνηση!

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση της εκδήλωσης, προσφέροντας εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως κρουασάν, μπαγκέτες με διάφορες γεμίσεις και τυριά, κρέπες και αλμυρά ενισχύοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα με γεύσεις που παραπέμπουν στη Γαλλία.

Η βραδιά αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όσους συμμετείχαν, κλείνοντας μια σχολική χρονιά με τον πιο εορταστικό και εμπνευσμένο τρόπο, με ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Τάξης καλή σταδιοδρομία και σε όλους και όλες καλό καλοκαίρι!